ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Posted: 28 Φεβρουαρίου, 2014 in Uncategorized

Η Εναλλακτική Πρωτοβουλία εκτιμά τα αποτελέσματα των εκλογών στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ως ένα μήνυμα ανυπακοής και αντίστασης. Ο νυν πρόεδρος και επίσημος κυβερνητικός υποψήφιος Ν. Βαλεργάκης έχασε 800 περίπου ψήφους σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Στο πρόσωπό του συμπυκνώθηκε η αποδοκιμασία των συναδέλφων για μια Διοίκηση που αδιαφόρησε για τα προβλήματα των δικηγόρων και ακολούθησε τη γραμμή του «ναι σε όλα» απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι της μνημονιακής «συμμαχίας των προθύμων» (Παναγοπούλου, Βάρδας, Μαυρίδης) διασώθηκαν κρύβοντας τις διασυνδέσεις τους με το ΠΑΣΟΚ και προσπαθώντας να κρύψουν επιμελώς τη σύμπνοιά τους με το Βαλεργάκη και την κυβέρνηση. Στην προσπάθειά τους συνέβαλλε και η ανεπάρκεια των υποψηφίων της αντιπολίτευσης (Μπακέλας, Μπιλίσης, Ματσιώρης), που όλη την προηγούμενη τριετία δεν είχαν πάρει ούτε μια πρωτοβουλία δράσης απέναντι στην πλειοψηφία του ΔΣ. Ταυτόχρονα, η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων απομόνωσε τους ναζιστές πλαστογράφους της ΚΕΔ, που αν και κατέβηκαν στις εκλογές με τις πλάτες του Βαλεργάκη ήταν η μόνη παράταξη που δεν έβγαλε έδρα στο ΔΣ, παρότι βέβαια χρειάζεται επαγρύπνηση για να μη σηκώσουν ποτέ κεφάλι. 

Η Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων ευχαριστεί τους εκατοντάδες συναδέλφους που την ψήφισαν. Κατέβηκε για πρώτη φορά με υποψήφιο πρόεδρο, τον Γιώργο Τζαμαδάνη που πήρε 371 ψήφους και ποσοστό 9,36%. Στην κάλπη για τα μέλη του ΔΣ η Εναλλακτική Πρωτοβουλία πήρε 345 ψήφους και ποσοστό 8,42%, πενήντα περισσότερες από την προηγούμενη φορά, και εξέλεξε δύο συμβούλους. Η άνοδος αυτή προήλθε από τα πληττόμενα στρώματα της δικηγορίας, από συναδέλφους που βιώνουν καθημερινά την φτωχοποίηση και βλέπουν το φάσμα της ανεργίας απειλητικό μπροστά τους. Είναι επιβράβευση της ανυποχώρητης αντίθεσής μας απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα (ασφαλιστικό, φορολογικό, ΚΕΑΟ) με εξορμήσεις, συλλογές υπογραφών, πρόταση κινητοποιήσεων με διάρκεια και σύνδεση με άλλους κλάδους, της δράσης μας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, του πρωταγωνιστικού ρόλου μας στη μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τους νεοναζί της ΧΑ.Είναι όμως και μία απαίτηση να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη τόλμη και αποφασιστικότητα να προτείνουμε το «δύσκολο» δρόμο του αγώνα διαρκείας ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

 Ο δεύτερος γύρος θα δοθεί στους αγώνες για τη δουλειά και τη ζωή μας! Εκεί δίνουμε το ραντεβού με όσους και όσες μας στήριξαν στον πρώτο γύρο. Οι συνάδελφοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από το Βαλεργάκη και την Παναγοπούλου, τον πρόεδρο και την α΄ αντιπρόεδρο μιας Διοίκησης τροχονόμου κάθε αντιδικηγορικού μέτρου. Η αποδοκιμασία τους στο δεύτερο γύρο των εκλογών με κάθε πρόσφορο μέσο (αποχή, άκυρο, λευκό) είναι μονόδρομος για όλους τους συναδέλφους που ήδη αγωνιούν για την επόμενη μέρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s