ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Posted: 20 Φεβρουαρίου, 2014 in Uncategorized

Καταθέτουμε για τέταρτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση (2005, 2008, 2011, 2014) τον οικονομικό μας απολογισμό για τις εκλογές. Δυστυχώς καμία παράταξη δεν έχει πράξει κάτι παρόμοιο και περιμένουμε.

Εκλογικές δαπάνες και δικηγορικός συνδικαλισμός

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση σπαταλιέται άφθονο χρήμα σε ιλουστρασιόν φυλλάδια, αφίσες, πάρτυ, βιογραφικά κλπ. Η υπέρβαση του μέτρου, ειδικά στη σημερινή εποχή, είναι όχι μόνο οικονομικά προκλητική αλλά και συχνά ενοχλητική για την αξιοπρέπεια των συναδέρφων με κορύφωση τη «μάχη για την κατάληψη του διαδρόμου», στον οποίο συνωστίζονται ομαδόν δεκάδες υποψήφιοι για να χαιρετίσουν τους προσερχόμενους ψηφοφόρους ελπίζοντας στην αύξηση της σταυροδοσίας τους από την υπενθύμιση της τελευταίας στιγμής.
Έχουμε καταγγείλει τη στάση αυτή που ποτέ δεν ακολουθήσαμε. Και έχουμε επανειλημμένα προκαλέσει συζήτηση στο ΔΣ του ΔΣΘ για να σταματήσει αυτό το θλιβερό φαινόμενο.
Επίσης, όπως είχε πράξει και στις εκλογές του 2005, του 2008 και του 2011, χωρίς να βρει μιμητή, η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ αισθάνεται την ηθική και συνδικαλιστική υποχρέωση να γνωστοποιήσει και πάλι στο δικηγορικό σώμα, το ύψος, την κατανομή και την προέλευση των εκλογικών της δαπανών.
Το κόστος των δαπανών καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από εισφορές των μελών, πωλήσεις προσκλήσεων για το πάρτυ και από την οικονομική στήριξη που μας παρείχαν φίλοι της παράταξης και άλλοι συνάδερφοι. Η αφισοκόλληση και η διανομή των εντύπων μας έγινε από εμάς τους ίδιους. Οι υποψήφιοι ντύθηκαν σπίτι τους. Η Φωτογράφος και ο γραφίστας των αφισών είναι συνάδελφοι και συνέδραμαν αφιλοκερδώς.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας βοήθησαν.
Τέλος, είναι γνωστό ότι οι υποψήφιοι της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας δεν διενεργούν ατομικές εκλογικές εκστρατείες και κατά συνέπεια δεν υφίστανται αντίστοιχες δαπάνες προς δημοσιοποίηση.
Περιμένουμε βέβαια και από τις άλλες παρατάξεις να πουν στους συναδέλφους, πόσο τους κόστισε πχ. η αίθουσα του «Ηλέκτρα Παλλάς», για τον Βαλεργάκη ή η αίθουσα του «Καψής», για τον Μπακέλα, και πού βρέθηκαν τα χρήματα αυτά.

ΕΞΟΔΑ
1) Παράβολο συμμετοχής στις εκλογές………………….200 €
2) Αποστολή τριών (3) ενημερωτικών e-mail………… 45 €
3) Έκδοση εφημερίδας με άρθρα των υποψηφίων (1.500 τεμ).720 €
4) Αφίσα υποψηφίων ………….……………………….……220 €
5) Αφίσα υποψηφίου προέδρου……………….………….140 €
6) Διάφορα (φωτοτυπίες, προκηρύξεις κλπ.)…….….…80 €
ΣΥΝΟΛΟ…………………………………………………….…1.405 €
ΕΣΟΔΑ
1) Συμμετοχή έκαστου μέλους 40 € (25 Χ40€)……1.000 €
2) Οικονομική ενίσχυση από συναδέρφους……………200 €
3) Έσοδα από πάρτυ…………………………………..……260 €
ΣΥΝΟΛΟ……………………………………………………….1.460 €

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s