Αίτηση της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Θ. για την αποστολή βεβαιωμένων οφειλών στο ΚΕΑΟ

Posted: 23 Ιανουαρίου, 2014 in Uncategorized

Προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
ΑΙΤΗΣΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ
Αρετής Σκουνάκη, Χαράλαμπου Κουρουνδή, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με την «Εναλλακτική Πρωτοβουλία δικηγόρων»
ΘΕΜΑ: Αποστολή βεβαιωμένων οφειλών στο ΚΕΑΟ

Θεσσαλονίκη 20/1/2014
Κύριε Πρόεδρε,
Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 101 του Ν. 4172/2013 ιδρύεται Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.), στο οποίο διαβιβάζονται από 1/1/2014 ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές άνω των 5.000 € του Ε.Τ.Α.Α. για είσπραξη και λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης. Με την εγγραφή του οφειλέτη στο Ειδικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Εσόδων του Κ.Ε.Α.Ο. παύει κάθε αρμοδιότητα είσπραξης/ρύθμισης οφειλών από το Ε.Τ.Α.Α. Ως ασφαλιστικές οφειλές νοούνται οι οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές, κοινωνικούς πόρους, αχρεωστήτως καταβληθείσες και εισπραχθείσες παροχές, οφειλές από δάνεια και κάθε άλλη οφειλή προς ασφαλιστικούς Οργανισμούς. Η έναρξη αυτής της διαδικασίας αφορά χιλιάδες συναδέλφους στη Θεσσαλονίκη και σ’ όλη την Ελλάδα, η οποία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Ήδη οι μηχανικοί του ΔΣ ΕΤΑΑ με την 266/19-12-2013 απόφασή τους (συνημμένη) αποφάσισαν να μην αποστείλουν κατάλογο βεβαίωσης οφειλών στο ΚΕΑΟ. Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι δεν είναι δυνατό να αρκεστούν στο Ψήφισμα της Συντονιστικής Επιτροπής. Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν χωράει αναμονή, αφού με την εγγραφή του οφειλέτη στο Ειδικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Εσόδων του Κ.Ε.Α.Ο. παύει κάθε αρμοδιότητα ΤΟΣΟ είσπραξης, ΟΣΟ και ρύθμισης οφειλών από το Ε.Τ.Α.Α./Τ.Α.Ν. (ως ασφαλιστικές οφειλές νοούνται οι οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές, κοινωνικούς πόρους, αχρεωστήτως καταβληθείσες και εισπραχθείσες παροχές, οφειλές από δάνεια και κάθε άλλη οφειλή προς ασφαλιστικούς Οργανισμούς). Πρέπει να ξεκινήσουμε συντονισμένα ανυποχώρητους αγώνες μέχρι την απόσυρση της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
Να διανεμηθεί η παρούσα σε όλα τα μέλη του ΔΣ και να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως στην ερχόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΣΘ.
α) να ζητήσουμε ως Σύλλογος τη μη αποστολή των βεβαιωμένων οφειλών στο ΚΕΑΟ από το Ταμείο μας β) να προχωρήσουμε σε αποχή και να ζητήσουμε από την Ολομέλεια και τη Συντονιστική των Προέδρων των ΔΣ να αποφασίσει συντονισμένη πανελλαδική αποχή των δικηγόρων μέχρι την απόσυρση της συγκεκριμένης ρύθμισης γ) να έρθουμε σε συντονισμό με τους εργαζόμενους των άλλων ασφαλιστικών φορέων, καθώς η εν λόγω πρόβλεψη δεν αφορά όλους τους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ, αλλά και εκείνους που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ.

ΑΡΕΤΗ ΣΚΟΥΝΑΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΥΡΟΥΝΔΗΣ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s