Δελτίο τύπου των διωκόμενων για διατάραξη συνεδριάσεως δικαστηρίου δικηγόρων

Posted: 13 Μαρτίου, 2013 in Uncategorized

Χθές Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου των διωκόμενων για διατάραξη συνεδριάσεως δικαστηρίου δικηγόρων. Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν οι διωκόμενοι δικηγόροι Θεσσαλονίκης Ζήσης Κλεισιάρης και Γιώργος Τζαμαδάνης, Αρετή Σκουνάκη, (μέλη του ΔΣ του ΔΣΘ), καθώς και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ν. Βαλεργάκης και το μέλος του ΔΣ Μ. Λαμτζίδης. Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, τέσσερις δικηγόροι Θεσσαλονίκης δικαζόμαστε διότι στις 20 Μαρτίου 2008 διαμαρτυρηθήκαμε, όπως οφείλαμε, προς την έδρα του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου (διαδικασία αυτοφώρου) επειδή ο Πρόεδρος του δικαστηρίου απέρριψε αίτημα αναβολής μίας συναδέλφου μας, ενώ υπήρχε πενθήμερη αποχή των δικηγόρων με απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας.

Στη συνέντευξη τύπου τονίσαμε ότι η συμπεριφορά αυτή και η παραπομπή μας σε δίκη αποτελεί ευθεία επίθεση στα δικαιώματα των δικηγόρων και κυρίως στο δικαίωμα της αποχής μας, ως λόγος αναβολής αλλά και στα δικαιώματα των πολιτών, καθώς βάλλεται το δικαίωμά τους σε δίκαιη δίκη (να έχουν δηλαδή συνήγορο ως υπερασπιστή τους), το οποίο κατοχυρώνεται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στο Σύνταγμα.

Δηλώσαμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι Δικηγόροι δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι και να καμφθούμε από τις διώξεις και τις πιέσεις. Θα είμαστε παρόντες και θα δίνουμε τις μάχες που απαιτούν οι συνθήκες και οι περιστάσεις, όταν καταπατούνται τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των δικηγόρων και των πολιτών, είτε από την Κυβέρνηση είτε από τους Δικαστές. Ήδη το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έχει πάρει απόφαση για αποχή την Πέμπτη 14 Μαρτίου για να διαμαρτυρηθεί για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των δικηγόρων και των πολιτών, με σκοπό να γίνει μόνο η συγκεκριμένη δίκη και να μπορέσει όλος ο κλάδος να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του στους 4 διωκόμενους συναδέλφους.

 

Οι διωκόμενοι-κατηγορούμενοι δικηγόροι:

Ζήσης Κλεισιάρης

Γιώργος Τζαμαδάνης

Αρετή Σκουνάκη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s