Χούντα Βαλεργάκη στο ΔΣΘ. Καμία αντίδραση από το ΔΣ για τα χαράτσια και τα τέλη. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Posted: 23 Σεπτεμβρίου, 2011 in Uncategorized

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ.
Το ΔΣ του ΔΣΘ συνεδρίασε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και ασχολήθηκε με το τέλος επιτηδεύματος που επιβλήθηκε (και) στους δικηγόρους και με τα χαράτσια που επέβαλε η Κυβέρνηση σε όλη την κοινωνία. Μετά από συζήτηση, αποφασίσθηκε από την πλειοψηφία του ΔΣ να εξαντλήσει την αντίδρασή της στην έκδοση κάποιων ανακοινώσεων και στην προσβολή της ΥΑ στα Δικαστήρια. Η τακτική αυτή αποτελεί άνευ όρων παράδοση στα σχέδια της Κυβέρνησης και της τρόικας, καθώς οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν αντιλαμβάνονται στο ελάχιστο τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι συνάδελφοι και οι οικογένειές τους, όπως άλλωστε και όλη η κοινωνία. Γεμίζουν με αυταπάτες τους συναδέλφους και τους πολίτες ότι θα δικαιωθούν  στα Δικαστήρια, ενώ βλέπουμε καθημερινά η Δικαιοσύνη να συντάσσεται όλο και περισότερο με τα σχέδια της Κυβέρνησης και της Τρόικας (π.χ. απόφαση ΣτΕ για το μνημόνιο). Προσπαθούν βέβαια, μάταια όμως, να μας πείσουν, ότι διαφωνούν με την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος ενώ στην ουσία συμφωνούν, γεγονός που αποκρύβουν, εμπαίζοντας τους δικηγόρους.

Η επιβολή του τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέφθηκε με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψήφισε η Κυβέρνηση στις 29 Ιουνίου εν μέσω πολιορκίας από απεργούς και διαδηλωτές, με άγρια καταστολή που θύμισε χούντα Πινοσέτ. Η πλειοψηφία του ΔΣ, κατά τη συνεδρίαση της 23-6-11 ΑΡΝΗΘΗΚΕ να εκδόσει ψήφισμα κατά του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, καθώς στην ουσία συμφωνούσε με αυτό. Για την ιστορία, και όχι μόνο, θυμίζουμε ποιοι δεν ήθελαν να βγει ψήφισμα κατά του μεσοπρόθεσμου, και άρα και κατά του τέλους επιτηδεύματος (Βαλεργάκης, Βελιτζέλου, Σεραΐδου, Ανδριόπουλος, Καλαϊτζής, Παναγοπούλου, Κουτσοχήνας, Αντωνιάδης, Κουτσός, Ροδινός, Δανιήλ).

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά και ζηλεύοντας προφανώς τη χούντα ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ που μας κυβερνά, ο Βαλεργάκης,  ο Πρόεδρος του 15,98%, θέλησε να εγκαθιδρύσει τη δική του χούντα στο ΔΣΘ, αποκλείοντας τις προτάσεις, με τις οποίες δε συμφωνεί. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 22-9-11, δεν έβαλε ΚΑΘΟΛΟΥ σε ψηφοφορία, με το «έτσι θέλω», την πρόταση της κ. Μελανεφίδου για συγκέντρωση έξω από τη Β’ ΔΟΥ και κάψιμο των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, όπως επίσης δεν έβαλε ΚΑΘΟΛΟΥ σε ψηφοφορία με το «έτσι θέλω» τις προτάσεις της Εναλλακτικής  (που κατατέθηκαν εγγράφως πριν τη συνεδρίαση) για άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης και για παροχή δωρεάν νομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες που θέλουν να προσφύγουν κατά των χαρατσιών της Κυβέρνησης, σε μία ένδειξη  αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο κοινωνικό σύνολο. Ο Βαλεργάκης μάλιστα θεώρησε ότι είναι ευκαιρία για τους δικηγόρους να βγάλουν χρήματα από τις προσφυγές. Αυτή είναι η θεοποίηση της λογικής του «γερολαδά της Κατοχής», να πατήσουμε δηλαδή την κοινωνία κι άλλο μέσα στο βούρκο, φορώντας μάλιστα το προσωπείο του Δήμου Σταρένιου και του Αρτέμη Μάτσα.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΟΜΩΣ πρέπει να είναι μαζική και οργανωμένη.

ΔΕΝ ΠΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s