Ολομέλεια Πάτρας: Νέα επίθεση στους δικηγόρους από Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Οι δικηγόροι στον Καιάδα και δέσμευση των αποθεματικών των Συλλόγων. «Αποδικαστηριοποίηση» των προσημειώσεων. Η Ολομέλεια δίνει συναίνεση στην εξόντωση των δικηγόρων. Αποδοκιμασία Πεταλωτή (Video).

Posted: 5 Σεπτεμβρίου, 2011 in Uncategorized

Συνεδρίασε στην Πάτρα την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη η Ολομέλεια των Προέδρων. Τα θέματα πολλά και σημαντικά καθώς γενικεύεται και γίνεται σφοδρότερη η επίθεση της Κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ κατά των δικηγόρων, όπως και κατά όλων των εργαζομένων. Η Ολομέλεια σημαδεύτηκε από την παρουσία του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Πεταλωτή, κατόπιν προσκλήσεως του Προεδρείου της Ολομέλειας. Το Προεδρείο βέβαια της Ολομέλειας είναι γνωστό, καθώς διαγωνίζεται για το ποιος θα φωτογραφηθεί με τον Υπουργό και πώς δεν θα δυσαρεστήσουν τους αξιωματούχους της Κυβέρνησης. Έχει ήδη προσφέρει τη συναίνεσή του στην Κυβέρνηση της Τρόικας, για αυτό άλλωστε έχουν περάσει και όλα τα μέτρα εναντίον μας, καθώς δεν έχει την παραμικρή διάθεση για κανενός είδους κινητοποίηση και δέχεται μοιρολατρικά όλα τα μέτρα. Είναι χαρακτηριστική δε, η στάση του Μανουσάκη, ο οποίος απαντούσε γα λογαριασμό του Πεταλωτή, όταν ο Υφυπουργός στριμώχνονταν και δεν ήξερε τι να απαντήσει. Δυστυχώς σε αυτήν την τακτική δεν αντιλέγει και η πλειοψηφία της Ολομέλειας (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δηλ. Βόλος, Φλώρινα, Σάμος, Καβάλα), δηλώνοντας υποταγή στην Κυβέρνηση, περιμένοντας ίσως να λάβουν κάποιες υποσχέσεις για νέα δικαστικά μέγαρα, όπως έπραξε ο Πρόεδρος του ΔΣ Πατρών κ. Παπάκος, μετά τις υποσχέσεις που έλαβε. Όμως, και ο άνθρωπος αυτός (ο «γνωστός» Πεταλωτής), είχε το απύθμενο θράσος να εμφανισθεί ενώπιον των Δικηγόρων, μετά από τόσα μέτρα που έχει περάσει η Κυβέρνηση της Τρόικας και της ΕΕ σε βάρος μας, χωρίς την παραμικρή ντροπή. Φυσικά οι δικηγόροι της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων Θεσαλονίκης, οι οποίοι παρευρίσκονταν στην Ολομέλεια (όπως και σε όλες τις Ολομέλειες τα τελευταία 2 χρόνα) αντέδρασαν δυναμικά και κατήγγειλαν την εμφάνιση του Υφυπουργού στην Ολομέλεια, κατηγορώντας την Κυβέρνηση για την απελευθέρωση, την επιβολή ΦΠΑ, την προσπάθεια υφαρπαγής των αποθεματικών κ.ά.
Καταγγέλουμε την απαράδεκτη στάση του Προέδρου της Ολομέλειας Αδαμόπουλου και του Προέδρου του ΔΣ Πατρών  Παπάκου, οι οποίοι απαίτησαν να απομακρυνθούμε από την αίθουσα για να συνεχίσει το χαιρετισμό του ο Πεταλωτής. Θέλησαν να ακούσουν το δήμιό μας και τον υπουργό της Τρόικας αντί να τον βγάλουμε σηκωτό έξω όλοι μαζί. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλουν να ακούνε τους δικηγόρους που καθημερινά υποφέρουν και εξαθλιώνονται αλλά θέλουν να έχουν συνομιλητές τους δήμιούς μας και τους αξιωματούχους της Κυβέρνησης στον καιρό της Τρόικας. Φυσικά εξαιτίας της αντίδρασής μας έγινε γνωστή η διαφωνία των δικηγόρων στην απελευθέρωση και το ΦΠΑ, καθώς η ενέργειά μας έλαβε μεγάλη δημοσιότητα σε κανάλια, εφημερίδες, websites κλπ. Εάν περιμέναμε από την επίσημη ηγεσία, δεν θα τύγχανε δημοσιότητας τίποτα απολύτως.

Ήδη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπακούοντας πλήρως στις επιταγές της Τρόικας και στο 4ο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, ζήτησε από τον κάθε Δικηγορικό Σύλλογο να δικαιολογήσει εάν είναι αναγκαία και νόμιμα τα χρήματα που εισπράττει από τους δικηγόρους (κρατήσεις στις προεισπράξεις, ετήσιες εισφορές κλπ). Είναι η πρώτη κίνηση για να δεσμεύσει η Κυβέρνηση τα αποθεματικά των Συλλόγων, καθώς θεωρεί ότι δεν είναι νόμιμη και αναγκαία η ύπαρξή τους και αυτό που αρκεί είναι να έχει τόσα χρήματα ο κάθε Σύλλογος, όσα και τα λειτουργικά του εξοδα. Η Ολομέλεια αποφάσισε να απαντήσει ότι δε νομιμοποιούνται να έχουν τέτοιες απαιτήσεις, όμως θα απαντήσει και επί της ουσίας, ότι δηλαδή τα χρήματά μας είναι αναγκαίο να υπάρχουν κλπ. (δηλαδή με λίγα λόγια: δε νομιμοποιείστε να ρωτάτε αλλά αφού ρωτάτε τα στοιχεία μας είναι αυτά,μιλάμε δηλαδή για φοβερή αντίσταση στην Τρόικα). Αυτό επίσης είχε προτείνει κατά πλειοψηφία και το ΔΣ του ΔΣΘ, μετά από πρόταση του Βαλεργάκη, που δεν χάνει ευκαιρία να δώσει τη συναίνεσή του στην Κυβέρνηση.

Επίσης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί εξηγήσεις γιατί δεν μπορούν δικηγόροι διαφορετικών Συλλόγων να έχουν δικηγορική εταιρία ενώ για το ζήτημα των ΑΠΥ, των κρατήσεων, των προεισπράξεων και το φορολογικό παρόλο που έγιναν δύο εισηγήσεις, δεν ξεκαθαρίσθηκαν τα ζητήματα, εξαιτίας των ρυθμίσεων του Υπουργείου, τις οποίες δεν καταλαβαίνουν ούτε οι συντάκτες τους.

Τέλος, ο Πεταλωτής ουσιαστικά εξήγγειλε την «αποδικαστηριοποίηση» των προσημειώσεων και άλλων ενεργειών, όπως είπε, συρρικνώνοντας ακόμα περισσότερο τη δικηγορική ύλη. Θα έρθει σίγουρα και η σειρά των συναινετικών, των διαταγών πληρωμής κ.ά. Κι η ηγεσία των δικηγόρων τον κοιτούσε και τον χειροκροτούσε…

Εάν δεν αντιδράσουμε με κινητοποιήσεις και Γενικές Συνελεύσεις θα αφήνουμε σε αυτούς που εμφανίζονται παρακάτω την πρωτοβουλία για να ξεπουλάνε τελικά τους αγώνες μας. Θαυμάστε και καμαρώστε την ηγεσία μας και τους αγώνες που κάνει!!!! Χαριεντίζεται με τους δήμιούς μας και διαγκωνίζεται για μία φωτογραφία με αυτούς.


Σχόλια
 1. Ο/Η Μ.Φ λέει:

  Πάλι καλά…
  Πάλι καλά που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι σαν κι εσάς στον δικηγορικό κλάδο οι οποίοι αρνούνται να δηλώσουν συνένοχοι με τη σιωπή τους στα εγκληματικά σχέδια αυτών που στο βωμό της απληστίας και της προσωπικής τους ματαιοδοξίας κλέβουν ετσιθελικά τις ζωές και τα όνειρα ενός ολόκληρου λαού.

  Ντρέπομαι ειλικρινά για όλους τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους δικηγορίσκους.
  Είστε ο λόγος που η έννοια δικαιοσύνη μετατράπηκε σε μια ευκαιριακή μπίζνα.

  Το σύνθημα όμως έχει ήδη δοθεί από την κοινωνία,και ας ηχήσει καλά στα αυτιά σας.

  ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ,ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s