ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΤΡΙΤΗ 5-4-11

Posted: 4 Μαΐου, 2011 in Uncategorized

Παρόντες: Άπαντες (25).

  • Εκλογή Προεδρείου

Στη συνεδρίαση αυτή ολοκληρώθηκε η εκλογή νέου Προεδρείου του ΔΣΘ. Μετά από ατελείωτα «μαγειρέματα», προβολή προσωπικών φιλοδοξιών και ευκαιριακές συμμαχίες, ο κ. Πρόεδρος πρότεινε τα άτομα που επέλεξε για να καταλάβουν τις θέσεις στο Προεδρείο. Κύριο χαρακτηριστικό της πρότασης το γεγονός ότι όλοι (πλην του κ. Καλαϊτζή, ο οποίος δεν ήταν στο προηγούμενο ΔΣ) ήταν εναντίον των απεργιακών κινητοποιήσεων των δικηγόρων στο προηγούμενο διάστημα και έκαναν τα πάντα για να τις σταματήσουν, έτσι ώστε να εφαρμοσθεί απρόσκοπτα η πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόϊκας. Είναι ενδεικτικό ότι η κ. Παναγοπούλου, που προτάθηκε από τον κ. Βαλεργάκη για Α’ Αντιπρόεδρος, είχε ανταλλάξει με το νυν Πρόεδρο, στο προηγούμενο ΔΣ, ουκ ολίγες βαρύτατες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς. «Ξαφνικά τα βρήκαν μεταξύ τους» και ανακάλυψαν και οι δυο τους ότι μπορούν να «εργασθούν για το καλό του Συλλόγου», αφού ως γνωστόν η «εξουσία ενώνει». Φυσικά τα ίδια ακριβώς πράγματα είχαν γίνει και επί Προεδρίας Λαμτζίδη, ο οποίος είχε αποφασίσει τότε να κάνει τον κ. Βαλεργάκη Γεν. Γραμματέα και να «συνεργασθεί» μαζί του και τώρα, αφού τον χρησιμοποίησαν, τον πέταξαν σαν στυμμένη λεμονόκουπα (του πρότειναν μη αντιπροσωπευτική θέση, όπως υποστήριξε ο ίδιος). Η θέση της ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ήταν από την αρχή ξεκάθαρη. Δεν συμμετείχε στα παζάρια για την κατάληψη των θέσεων του Προεδρείου και κατήγγειλε τις υπόγειες διαδρομές, που βασίζονταν μόνο στις προσωπικές φιλοδοξίες. Σε όλες τις ψηφοφορίες οι δύο εκπρόσωποί μας (Κλεισιάρης, Τζαμαδάνης) ψήφισαν ΛΕΥΚΟ, καθώς δεν υπήρχε έδαφος με καμία παράταξη για προγραμματική σύγκλιση, προς όφελος των συναδέλφων σε κατεύθυνση ρήξης με την Κυβερνητική πολιτική, και πρόταση κάποιων κοινών υποψηφίων. Εκλέχθηκαν λοιπόν οι εξής:

Α’ Αντιπρόεδρος με την 3η ψηφοφορία:

Παναγοπούλου 11, Λαμτζίδης 10, Λευκά 4.

Β’ Αντιπρόεδρος με την 3η ψηφοφορία:

Καλαϊτζής 11, Ραδίσης 9, Βάρδας 2, Λευκά 3.

Γενικός Γραμματέας με την 1η ψηφοφορία:

Ράπτης 13, Κοτζαμανίδης 9, Λευκά 3.

Ταμίας με την 3η ψηφοφορία:

Βελιτζέλου 11, Μαυρίδης 6, Γεωργιλάς 3, Ροδινός 2, Λευκά 3.

Αν και οι ψηφοφορίες ήταν μυστικές διαμορφώθηκε μία πλειοψηφία 11 συμβούλων (Βαλεργάκης, Βελιτζέλου, Ράπτης, Σεραΐδου, Ανδριόπουλος / Αντωνιάδης, Κουτσός / Καλαϊτζής, Κεφάλας / Παναγοπούλου, Κουτσοχήνας), οι οποίοι στήριξαν την πρόταση του Προέδρου. Τον κ. Ράπτη ψήφισαν επίσης και οι Βάρδας και Ροδινός.

  • Τοποθέτηση 2,8 εκατ. Ευρώ

Έληξαν πριν λίγες ημέρες οι προθεσμιακές καταθέσεις του ΔΣΘ για το ποσό των 2.800.000€. Μετά από τη λήψη προσφορών από Τράπεζες, ο κ. Πρόεδρος εισηγήθηκε την 6μηνη τοποθέτηση 1,1 εκ. ευρώ στη Eurobank, 1 εκ. ευρώ στην Πειραιώς και 700.000 ευρώ στη Marfin. Ο εκπρόσωπός μας κ. Κλεισιάρης, επέμεινε να γίνει νέα, ξεχωριστή διαπραγμάτευση με τις Τράπεζες για να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι τα χρήματα που προτιθέμεθα να τοποθετήσουμε είναι πάρα πολλά και αξίζουμε καλύτερης μεταχείρισης αλλά και να περιμένουμε μία εβδομάδα για να τα τοποθετήσουμε γιατί θα ανέβουν (ήδη ανέβηκαν) τα επιτόκια (και των καταθέσεων). Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε. Αποφασίσθηκε η άμεση τοποθέτηση για προθεσμιακά 3μηνης διάρκειας στις Τράπεζες που πρότεινε ο Πρόεδρος με επιτόκιο 5,33% στη Eurobank, 4,95% στην Πειραιώς και 4,85% στη Marfin με 13 ψήφους ((Βαλεργάκης, Βελιτζέλου, Ράπτης, Σεραΐδου, Ανδριόπουλος / Αντωνιάδης, Κουτσός / Καλαϊτζής, Κεφάλας / Παναγοπούλου, Κουτσοχήνας / Βάρδας, Νιφλής). Η Εναλλακτική ψήφισε λευκό, αφού η απόρριψη της πρότασής της ζημιώνει οικονομικά το Σύλλογο. Για το ίδιο διάστημα η PROTON BANΚ έδινε 5,80% και η PROBANK 5,12%.

  • Οριστική αποχώρηση του Διευθυντή του ΔΣΘ στις 15-5-11.
  • Διάλεξη από το Αμερικανικό Προξενείο για τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής

Κι όμως το ΔΣ αποδέχθηκε την ως άνω πρόσκληση για συμμετοχή στη διάλεξη. Ψήφισαν όλοι «ναι», εκτός από Κλεισιάρη, Τζαμαδάνη, Ραδίση, Γεωργιλά, Μελανεφίδου. Εάν είναι δυνατόν αυτοί οι οποίοι καταστρέφουν καθημερινά τον πλανήτη με την πολιτική τους, να έχουν το θράσος να διοργανώνουν διαλέξεις με αυτό το θέμα κι εμείς να τις αποδεχόμαστε. Προκαλεί πάντως απορίες η στάση του κ. Λαμτζίδη, ο οποίος ψήφισε θετικά στην αποδοχή της πρότασης. Αλήθεια, το «Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος» που «ίδρυσε», όπως υποστηρίζει, τους ίδιους σκοπούς επιδιώκει, και δεν τολμάει να μην αποδεχθεί την πρόταση αυτή; Όσο για τον κ. Βαλεργάκη είναι γνωστές οι θέσεις του για τους «φίλους μας» Αμερικάνους και δεν περιμέναμε διαφορετική στάση.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.