ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΠΕΜΠΤΗ 14-4-2011

Posted: 4 Μαΐου, 2011 in Uncategorized

Παρόντες: 19 (Βαλεργάκης, Ράπτης, Βελιτζέλου, Ανδριόπουλος, Σεραΐδου / Καλαϊτζής, Κεφάλας / Κουτσοχήνας / Κωστατζίκη, Αχτσίδου, Λαμτζίδης / Κλεισιάρης, Τζαμαδάνης / Βάρδας, Ροδινός / Κοτζαμανίδης / Μελανεφίδου / Νιφλής / Δανιήλ).

Απόντες: 6 (Αντωνιάδης, Κουτσός / Ραδίσης, Γεωργιλάς / Παναγοπούλου / Μαυρίδης,).

  • Καθαριότητα Δικαστικού Μεγάρου

Ο εργολάβος κατήγγειλε τη σύμβαση και αποχώρησε καθώς του οφείλουν περίπου 300.000€. Δόθηκε προσωρινά λύση για ένα μήνα και μετά θα γίνει διαγωνισμός.

  • Θα επικαιροποιηθεί η απόφαση της Ολομέλειας…

…..για την αποχή μας από τα ποινικά κατά τη 2η και 3η ημέρα εκδίκασης στα Τριμελή Πλημμελειοδικεία και στα Εφετεία αντίστοιχα.

  • Συνέδριο Ολομέλειας CCBE στις 20-5-11

Το ΔΣ αποφάσισε να συμμετέχουμε με την παρουσία της κ. Βελιτζέλου και της κ. Κωστατζίκη. Οι εκπρόσωποί μας Κλεισιάρης και Τζαμαδάνης ψήφισαν να μην πάμε στο Συνέδριο, καθώς η συμμετοχή μας δεν έχει να προσφέρει τίποτα στους δικηγόρους.

  • Βοηθήματα σε συναδέλφους για το Πάσχα

Αποφασίσθηκε να δοθεί οικονομική ενίσχυση 500€ σε οικονομικά αδύναμους συναδέλφους και 750€ για υπερπολύτεκνους. Συνεχίσθηκε πάλι η ίδια αδιαφανής διαδικασία, χωρίς να ορίζονται κάποια κριτήρια και κάποια διαδικασία αιτήσεως. Φυσικά δεν παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι όντως ο ΔΣΘ πρέπει, κατά τη διάρκεια των εορτών, να ενισχύει τους πραγματικά αδύναμους συναδέλφους, όχι όμως συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους, όπως συμβαίνει τώρα. Ο κ. Τζαμαδάνης πρότεινε να μπουν κριτήρια και προσωρινά να ενισχυθούν με 1.000€ οι υπερπολύτεκνοι, με 750€ κάποιοι που έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν μπορούν να εργασθούν καθόλου και με 300€ οι υπόλοιποι της «λίστας». Ψηφίσθηκε μόνο από τον Τζαμαδάνη, Κλεισιάρη και Νιφλή.

  • Οικονομική ενίσχυση στις ομάδες ποδοσφαίρου

Το ΔΣ ψήφισε την οικονομική ενίσχυση των ομάδων ποδοσφαίρου Μέγας Αλέξανδρος, Αρμενόπουλος και Αριστοτέλης με 5.000€ σε καθεμία (!!!!!!!!). Τα λόγια είναι περιττά. Συνεχίζεται η ίδια πολιτική, σα να μην πέρασε μια μέρα. Καταψήφισαν μόνο οι εκπρόσωποί μας Κλεισιάρης και Τζαμαδάνης.

  • Κατάθεση στεφανιού για την επέτειο της 21ης Απριλίου 1967 και έκδοση σχετικού δελτίου τύπου

Ο κ. Τζαμαδάνης πρότεινε να τιμήσει κάποτε επιτέλους ο ΔΣΘ τη μνήμη του δημοκράτη δικηγόρου Νικηφόρου Μανδηλαρά, που δολοφονήθηκε από τη Χούντα, με την τοποθέτηση προτομής του δίπλα στους Τσερτσέτη και Πολυζωίδη.

  • Πρόταση για ψήφισμα για την επέμβαση στη λιβύη

Οι κκ Λαμτζίδης, Αχτσίδου, Κωστατζίκη πρότειναν την έκδοση ψηφίσματος για να καταδικασθεί η επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη. Δυστυχώς όμως, με την απίθανη δικαιολογία, ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει δεσμεύσεις από διεθνείς οργανισμούς και άρα, δεν επιτρέπεται να πάμε κόντρα σε αυτούς(!!!), η πλειοψηφία του ΔΣ αποφάσισε ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΕΙ το σχετικό ψήφισμα. Πρέπει να αποτελούμε μάλλον πανελλήνια πρωτοτυπία. Υπέρ της έκδοσης ψηφίσματος ψήφισαν 7 (Κλεισιάρης, Τζαμαδάνης / Κωστατζίκη, Αχτσίδου, Λαμτζίδης / Κοτζαμανίδης / Μελανεφίδου) και κατά 12 (Βαλεργάκης, Ράπτης, Βελιτζέλου, Ανδριόπουλος, Σεραΐδου / Καλαϊτζής, Κεφάλας / Κουτσοχήνας / Βάρδας, Ροδινός / Νιφλής / Δανιήλ). Εκφράσθηκε η αγαστή συνεργασία των παρατάξεων που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τη στιγμή που η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο αεροπλανοφόρο και χρησιμοποιείται για να σκοτώνεται ο λαός της Λιβύης. Περιττό δε, να τονίσουμε, ότι είμαστε ενάντια στο καθεστώς του Καντάφι.

  • Ευχαριστήριες επιστολές από Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής και Αγίου Κωνσταντίνου για την δωρέα 1.000€ που κάναμε στον καθένα (;;;;;;;;!!!!!!!!)

Να δούμε μέχρι πότε θα συνεχίζεται αυτή η ιστορία με τις απίθανες δωρεές.

  • Προσφορά 2.000€ στο Τμήμα Νομικής για την πραγματοποίηση εκδήλωσης – εικονικής δίκης. Διαφώνησαν Κλεισιάρης, Τζαμαδάνης, Βάρδας, Μελανεφίδου.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.