ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΠΕΜΠΤΗ 31-3-11

Posted: 3 Απριλίου, 2011 in Uncategorized

Παρόντες: 14 (Βαλεργάκης, Αντωνιάδης, Κουτσός, Λαμτζίδης, Κωστατζίκη, Αχτσίδου, Κοτζαμανίδης, Κλεισιάρης, Μελανεφίδου, Ραδίσης, Γεωργιλάς, Νιφλής, Μαυρίδης, Δανιήλ).

Απόντες: 11 (Βελιτζέλου, Ράπτης, Ανδριόπουλος, Σεραΐδου, Παναγοπούλου, Κουτσοχήνας, Βάρδας, Ροδινός, Καλαϊτζής, Κεφάλας, Τζαμαδάνης).

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ – ΠΑΡΩΔΙΑ

  • Η Συνεδρίαση είχε μοναδικό θέμα την…..

……εκλογή νέου Προεδρείου (Γεν. Γραμ., Α’ & Β’ Αντιπροέδρου, Ταμία) στο ΔΣΘ. Όμως, επειδή δεν «έβγαιναν τα κουκιά» και το «μαγείρεμα» δεν είχε τελειώσει, υπήρξε συντεταγμένη και συνεννοημένη μη προσέλευση των παραπάνω απόντων συμβούλων για να μην υπάρξει διαδικασία εκλογής Προεδρείου. Έτσι τίμησαν την ψήφο των συναδέλφων, που τους έστειλαν στο ΔΣ, μόλις πριν από ένα μήνα. Ο μοναδικός δικαιολογημένος ήταν ο εκ των εκπροσώπων μας κ. Τζαμαδάνης, ο οποίος είχε ενημερώσει νωρίτερα τον Πρόεδρο ότι λόγω ίωσης ήταν αδύνατο να παρευρεθεί. Αυτό το κατέθεσε και ο έτερος εκπρόσωπός μας κ. Κλεισιάρης και το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κ. Πρόεδρος. Με βάση όμως τον Κώδικα Δικηγόρων και εφόσον επιτεύχθηκε απαρτία ( υπήρχαν 14 παρόντες), δεν ήταν δυνατόν να μην πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία. Όμως ο κ. Βαλεργάκης επινόησε, μετά από πρόταση του κ. Αντωνιάδη, νέα διάταξη στον Κώδικα και έτσι δεν έπρεπε να εκλέξουμε Προεδρείο γιατί ήμασταν λίγοι και υπήρχε ηθικό ζήτημα. Την ίδια άποψη εξέφρασαν και οι κκ. Λαμτζίδης, Ραδίσης και Μελανεφίδου, αν και στο τέλος απείχαν της ψηφοφορίας. Φανταζόμαστε το ίδιο ηθικό ζήτημα είχαν και αυτοί που συντεταγμένα έλειπαν και έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη διαδικασία εκλογής Προεδρείου. Ο εκπρόσωπός μας υποστήριξε να γίνει αμέσως η εκλογή και στο τέλος απείχε της ψηφοφορίας, καθώς τέτοια διαδικασία ψηφοφορίας δεν προβλέπεται από τον Κώδικα Δικηγόρων. Έτσι τέθηκε σε ψηφοφορία στο ΔΣ το θέμα και 4 ψήφισαν να αναβληθεί (Βαλεργάκης, Αντωνιάδης, Κουτσός, Δανιήλ), 2 να γίνει τώρα η εκλογή (Κοτζαμανίδης, Νιφλής) και 8 απείχαν (Κλεισιάρης, Λαμτζίδης, Κωστατζίκη, Αχτσίδου, Μελανεφίδου, Ραδίσης, Γεωργιλάς, Μαυρίδης). Έτσι, η εκλογή αναβλήθηκε για τη Δευτέρα 04/04 στις 7μμ. Ας τελειώσουμε επιτέλους, για να ασχοληθούμε και με κάτι σοβαρό. Είναι χαρακτηριστική η ειρωνεία με την οποία αντιμετώπισε ο ζήτημα της απουσίας των συμβούλων ο κ. Πρόεδρος καθώς έλεγε ότι συζήτηση δεν επρόκειτο να γίνει έτσι κι αλλιώς, γιατί ίσως θα ….λιποθυμήσουν 2 παρόντες σύμβουλοι ή ότι δεν ξέρει τι έφαγαν το μεσημέρι οι σύμβουλοι της παράταξής του και ίσως τους πείραξε και δεν προσήλθαν κ.ά τέτοια.

  • Το ΤΑΧΔΙΚ μας ζητάει αναπροσαρμογή του μηνιαίου μισθώματος που πληρώνει ο ΔΣΘ για τμήμα του parking, από τις 11.000€ στις 56.100€ (!!!!!!!!)
  • Η Γ.Γ. Καταναλωτή μας ενημέρωσε ότι ξεκίνησε η διαδικασία της παροχής δωρεάν νομικής βοήθειας στα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα. Κάθε συνάδελφος θα αμείβεται με 100€ + 23€ (ΦΠΑ) (σιγά μην ξοδευτούν, θα βρουν πολλούς με 100€).
  • Ο κ. Πρόεδρος επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και του έδωσε επιταγή 1.000€ για τους σκοπούς του Πατριαρχείου. Ζήτησε την εκ των υστέρων έγκριση του ΔΣ την οποία έλαβε, καθώς το ενέκριναν όλοι οι σύμβουλοι εκτός από τους Κλεισιάρη, Μελανεφίδου, Γεωργιλά, οι οποίοι δεν το ενέκριναν.
  • «Μέτρα ασφαλείας» στο Δικαστικό Μέγαρο

Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ζήτησε από την Επιτροπή Δικαστικού Μεγάρου να επιληφθεί, ώστε να τοποθετηθούν μηχανήματα ελέγχου τσαντών και μαγνητικές πύλες στην είσοδο της Φράγκων (είσοδος δικηγόρων). Η αιτιολογία της είναι ότι το Δικαστικό Μέγαρο κινδυνεύει γιατί οι Δικηγόροι, οι Δικαστές και οι Δικαστικοί Υπάλληλοι εισέρχονται χωρίς έλεγχο (έτσι ακριβώς είναι η διατύπωση). Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε ασφαλείς. Και δεν είμαστε ασφαλείς γιατί υπάρχει μεγάλη εργασιακή ανασφάλεια με τις περικοπές των αμοιβών μας, δεν ξέρουμε τι αμοιβές θα παίρνουμε αύριο, δεν ξέρουμε εάν θα έχουμε δουλιά ή θα είμαστε άνεργοι, εάν και πότε θα βγούμε στη σύνταξη, εάν θα μπορούμε να διαβιούμε με τις πενιχρές συντάξεις, πότε θα μας πληρώνει τις ιατρικές δαπάνες το ΤΥΔΘ κλπ. Αυτή είναι η ανασφάλειά μας. Αρνούμαστε να μπούμε σε διαδικασία ελέγχου και παρακολούθησης, με μηχανήματα ελέγχου, κάμερες και κάρτες, που θέλουν να μας δημιουργήσουν συνείδηση ελεγχόμενου και τίποτε περισσότερο, για να ελέγχουν στο τέλος την ίδια τη ζωή μας. Το ΔΣ αποφάσισε να αντιδράσουμε με ένα απλό έγγραφο, λέγοντας ότι αυτό το κείμενο μας προσβάλει (φοβερή αντίδραση, μας φοβήθηκαν ήδη). Ο εκπρόσωπός μας διαφώνησε προτείνοντας αντίδραση σε άλλο πνεύμα, για να μην υφιστάμεθα διαδικασίες ελέγχου.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.