ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΠΕΜΠΤΗ 24-3-11

Posted: 3 Απριλίου, 2011 in Uncategorized

Παρόντες: Άπαντες (αποχώρησαν κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης Καλαϊτζής, Αντωνιάδης, Μαυρίδης).

  • «Πανηγυρική» συνεδρίαση…

…με τη συμμετοχή και των συμβούλων του προηγούμενου ΔΣ και παράδοση από τον παλαιό στο νέο Πρόεδρο του ΔΣΘ. Οι αβροφροσύνες από, και προς, τους αποχωρούντες συμβούλους έδιναν κι έπαιρναν, καταδεικνύοντας την απόσταση που υπάρχει μεταξύ των πραγματικών προβλημάτων των συναδέλφων και της πλειοψηφίας των συμβούλων, παλαιών και νέων, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος των προβλημάτων και έδειχναν να είναι στον «κόσμο τους».

  • Φορολογικό

Έγινε ενημέρωση για τις αλλαγές που έγιναν στο νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε και οι οποίες συνίστανται στη μη ψήφιση του ν/σ με την προηγούμενη μορφή του και στη ψήφιση με τη γενική διατύπωση ότι «επί των δικηγορικών αμοιβών προκαταβάλλεται φόρος 15%». Οι λεπτομέρειες θα καθορισθούν με Υπουργικές Αποφάσεις. Οπωσδήποτε κερδίσαμε χρόνο, όμως είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για ελιγμό της Κυβέρνησης για να μας αποκοιμίσει και να σταματήσουν οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις μας. Σε κάθε περίπτωση ο νέος Νόμος έχει έναρξη εφαρμογής την 1-7-11. Όμως, παρέμεινε η υποχρέωσή μας να στέλνουμε πλήρη κατάσταση με τις έγγραφες συμφωνίες μας στην αρμόδια ΔΟΥ και η υποχρέωση των Δικηγορικών Συλλόγων να αποστέλλουν στο Υπουργείο Οικονομικών όλα τα στοιχεία των παραστάσεων όλων των συναδέλφων, οι διατάξεις για τον Οικονομικό Εισαγγελέα, το αυτόφωρο για οποιοδήποτε λάθος στη φορολογική δήλωση κλπ

  • Παράβολο στις εξετάσεις των ασκουμένων

Προτάθηκε από τον κ. Βαλεργάκη το παράβολο για τις εξετάσεις των ασκουμένων να παραμείνει στα 30€. Ο εκ των εκπροσώπων μας κ. Κλεισιάρης πρότεινε να μην υπάρχει παράβολο εξαιτίας της δεινής οικονομικής θέσης στην οποία βρίσκονται οι ασκούμενοι, κυρίως. Ο κ. Πρόεδρος αντέτεινε ότι η συζήτηση αυτή αδικεί τους ασκούμενους γιατί «…όλοι έχουν να δώσουν 30€…» (δηλ. επειδή έχουμε εμείς, τεκμαίρεται ότι έχουν όλοι). Στη ψηφοφορία ψήφισαν υπέρ του παραβόλου των 30 € 16 σύμβουλοι (Βαλεργάκης, Κοτζαμανίδης, Γεωργιλάς, Αντωνιάδης, Κουτσός, Παναγοπούλου, Κουτσοχήνας, Ράπτης, Νιφλής, Ανδριόπουλος, Βάρδας, Ροδινός, Σεραΐδου, Λαμτζίδης, Κωστατζίκη, Αχτσίδου) και 7 να μην υπάρχει παράβολο (Κλεισιάρης, Τζαμαδάνης, Κεφάλας, Μελανεφίδου, Ραδίσης, Μαυρίδης, Δανιήλ).

  • Συμμετοχή σε εκδήλωση στην ….Προύσα (Τουρκία)

Άλλαξε ο Μανωλιός…… ή αλλιώς …τα ίδια Παντελάκη μου….. ή αλλιώς ….σα να μην πέρασε μια μέρα….
Ο ΔΣΘ είχε πρόσκληση για συμμετοχή σε περιβαντολογικό συνέδριο στην Προύσα της Τουρκίας από 1/04 έως 6/04. Ο κ. Βαλεργάκης πρότεινε να πάνε ο κ. Λαμτζίδης (λείπει ο Μάρτης…) και ο κ. Ράπτης, για δύο ημέρες, που διαρκούν οι συνεδριάσεις. Τα έξοδα μετακίνησης είναι 1.000€ οδικώς και οι δύο σύμβουλοι θα πάρουν αποζημίωση 250€ για κάθε ημέρα. Οι εκπρόσωποί μας Κλεισιάρης και Τζαμαδάνης τόνισαν ότι επιτέλους πρέπει να σταματήσουν αυτά τα ταξίδια και οι σωρηδόν αδελφοποιήσεις, που δεν εξυπηρετούν απολύτως τίποτα. Έχει σημασία η αποστροφή στο λόγο της κ. Παναγοπούλου, συμφωνώντας με την πρόταση του Προέδρου, ότι «…ας μη χαλάσουμε το χατίρι του πρώην Προέδρου…». Τελικά το ταξίδι ψηφίσθηκε με 18 ψήφους (Βαλεργάκης, Ράπτης, Βελιτζέλου, Σεραΐδου, Ανδριόπουλος, Παναγοπούλου, Κουτσοχήνας, Κοτζαμανίδης, Γεωργιλάς, Κεφάλας, Βάρδας, Ροδινός, Μαυρίδης, Δανιήλ, Νιφλής, Λαμτζίδης, Κωστατζίκη, Αχτσίδου) ενώ 3 ψήφισαν κατά (Κλεισιάρης, Τζαμαδάνης, Κουτσός) και 2 απείχαν (Ραδίσης, Μελανεφίδου).

  • Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης

Οι εκπρόσωποί μας αιτήθηκαν τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για να διαμορφώσει το σώμα θέσεις για το φορολογικό. Ο κ. Βαλεργάκης είπε ότι είναι άκαιρο το θέμα της Γ.Σ. και ο κ. Λαμτζίδης ότι πρέπει να γίνει την κατάλληλη στιγμή (σωθήκαμε…). Υπέρ της σύγκλησης ψήφισαν 3 (Κλεισιάρης, Τζαμαδάνης, Μελανεφίδου) και όλοι οι υπόλοιποι κατά.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.