ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Posted: 14 Δεκεμβρίου, 2010 in Uncategorized

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Ενάντια στην πολιτική της λιτότητας, της φτώχιας και της ανεργίας

Ενάντια στην απελευθέρωση των νομικών υπηρεσιών και στην εξαθλίωση που μας οδηγούν

Το Μνημόνιο Νο 3 (έχουμε χάσει και το μέτρημα) βρίσκεται προ των πυλών. Η κατοχική Κυβέρνηση Παπανδρέου ψηφίζει μέσα σε μία νύχτα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την κατάργηση δικαιωμάτων που έχουν κερδηθεί από τους εργαζόμενους με αίμα και νεκρούς. Με πρόσχημα το δημόσιο έλλειμμα και πολιορκητικό κριό το μνημόνιο, η Κυβέρνηση μαζεύει τα χρήματα του Ελληνικού Λαού και τα δίνει στους τοκογλύφους του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ. Περικόπτει μισθούς και συντάξεις, μας υπόσχεται δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα και σύνταξη 360€ συν κάτι ψιλά, έχει κάνει την υγεία και την παιδεία εμπόρευμα, καταργεί δικαιώματα δεκαετιών. Η υπερίσχυση των επιχειρησιακών έναντι των κλαδικών συμβάσεων εργασίας καταργεί εκ βάθρων το σύστημα εργασίας και συλλογικής διαπραγμάτευσης και οδηγεί τους εργαζόμενους στην γκιλοτίνα της «ατομικής διαπραγμάτευσης» με τους εργοδότες.

Είναι ακριβώς το ίδιο που επιχειρείται και στους δικηγόρους με την απελευθέρωση. Επιχειρείται κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών για να οδηγηθούμε στην ατομική διαπραγμάτευση με τους εντολείς μας, ενώ οι σημερινές τιμές θα ισχύουν ως φορολογικό τεκμήριο!!!!! Ο εργασιακός μεσαίωνας που μας οδηγεί η Κυβέρνηση δεν είναι μακριά. Με την έλευση και των κεφαλαιουχικών δικηγορικών εταιριών, την ελευθερία στη διαφήμιση και την κατάργηση των τοπικών περιορισμών, μάς επιφυλάσσεται ένα μέλλον ως υπάλληλοι στις κεφαλαιουχικές δικηγορικές εταιρίες χωρίς ωράριο και με μισθό πείνας (ούτε τα 740€ της ΕΓΣΣΕ, γιατί δεν θεωρούμαστε υπάλληλοι αλλά «ελεύθεροι επαγγελματίες»).

Όλα αυτά είναι γνωστά από τον περασμένο Μάιο όταν ψηφίστηκε το Μνημόνιο Νο 1. Όμως η γραφειοκρατική και ξεπουλημένη ηγεσία του δικηγορικού συνδικαλισμού έκανε τα πάντα για να μην προκληθούν αντιδράσεις από τη πλευρά των συναδέλφων. Οι Πρόεδροι ΔΣΑ, ΔΣΘ και ΔΣΠ Παξινός, Λαμτζίδης και Μανουσάκης, ευθυγραμμισμένοι με τη γραμμή Καστανίδη, ότι οι δικηγόροι δεν θα επηρεασθούν, μας δουλεύουν «ψιλό γαζί». Είναι οι ίδιοι που μας είχαν πει ότι δεν θα εφαρμοσθεί ο ΦΠΑ με σκοπό να μας αποκοιμίσουν για να μην προκληθούν αντιδράσεις. Η Ολομέλεια έχει να συνεδριάσει από τις 18 Ιουλίου στην Καβάλα και τηρείται απίστευτη σιγή ιχθύος. Μόνο κάποιες σποραδικές αντιδράσεις περιφερειακών δικηγορικών συλλόγων σπάνε τη μονοτονία και την κατάθλιψη (Κόρινθος σε απόχή από το Σεπτέμβριο, Λασίθι, Φλώρινα, Λάρισα κ.ά). Ο Παξινός το καλοκαίρι δεν εφάρμοσε απόφαση της ολομέλειας για αποχή και τώρα αρνείται πεισματικά να συγκαλέσει Ολομέλεια γιατί φοβάται την οργή και τις αντιδράσεις των συναδέλφων. Ο κ. Λαμτζίδης αντί να κάνει το αυτονόητο, να συγκαλέσει δηλ. ο ίδιος την Ολομέλεια έχει στείλει 3 ή 4 επιστολές στον Παξινό, όπου τον παρακαλάει να συγκαλέσει την Ολομέλεια (για να βγει και να πει μετά ότι «κάτι έκανε»). Προς το παρόν βρίσκεται πάλι εκτός Ελλάδας για κάποιο συνέδριο – μάλλον στην Πάφο – μαζί με άλλα 10-15 άτομα του ΔΣ. Όταν θα πατήσει το πόδι του στη Θεσσαλονίκη καλό είναι να μας στείλει κάποιο sms προς ενημέρωση, αφού του έχει γίνει συνήθεια!!!

Από την 1η Νοεμβρίου συστάθηκε Επιτροπή στο Υπουργείο Οικονομικών για να παραδώσει μέχρι τις 31-12-10 το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων (και των νομικών υπηρεσιών). Ήδη στις αρχές του νέου έτους θα κατατεθεί το ν/σ και θα ψηφισθεί, ως συνήθως, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. ΤΟ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ είναι να σηκωθεί να φύγει αυτή η Κυβέρνηση και όλοι οι διαχειριστές αυτής της πολιτικής.

Με κομμένη την ανάσα ακούμε καθημερινά να ανακοινώνονται όλο και πιο σκληρά, αντικοινωνικά μέτρα που ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών και μας σπρώχνουν με βίαιο τρόπο στη φτώχια, στην ανεργία και στην εξαθλίωση. Με μπαράζ ν/σχεδίων προωθούνται η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, της υγείας, της παιδείας, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ. Μαζί με τη μισητή τρόικα των μαφιόζων – τοκογλύφων δανειστών μας, υπογράφουν τον πιο κανιβαλικό προϋπολογισμό εδώ και δεκαετίες.

Φτάνει πια! Η ΕΕ και το ευρώ δεν έφεραν τα «χρυσά κουτάλια» που μας έλεγαν αλλά μας οδήγησαν στο ΔΝΤ.

Ως εδώ! Η τρόικα ομολογεί κυνικά ότι τα απανωτά μνημόνια δεν στοχεύουν στον περιορισμό του χρέους που αυξάνεται αλματωδώς, ούτε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Στόχος είναι η συντριβή κάθε εργατικού και κοινωνικού δικαιώματος προκειμένου να συντηρηθεί στη ζωή το ευρώ και να μην χάσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να αποδεχτούμε τη θηλιά που μας σφίγγει το λαιμό. Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να αναγνωρίσουμε χρέη, που αποτελούν προϊόντα τοκογλυφίας, ρεμούλας και κερδοσκοπίας.

Να κάνουμε την οργή μαζικό κίνημα ανατροπής! Στις 15 Δεκέμβρη Απεργούμε!

  • Ενάντια στο μνημόνιο και την αντιλαϊκή επίθεση.
  • Για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.
  • Για να ξεσηκωθούμε ενάντια στην Κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ, τη δικτατορία των αγορών, την ξεδιάντροπη υφαρπαγή της λαϊκής θέλησης.
  • Για να μην πληρώσουμε το επαχθές χρέος στους τοκογλύφους.
  • Για την απαξίωση και την διαπόμπευσή μας από τις κυβερνήσεις και τα παπαγαλάκια τους ως «τεμπέληδες», «συντεχνίες», «αντιπαραγωγικοί», «ρουσφετολόγοι» και «ανεύθυνοι». Λες και τον πλούτο αυτής της χώρας τον δημιουργούν οι managers, οι χρηματιστές και οι τζογαδόροι.
  • Για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Γιατί οι Πρόεδροι ΔΣΑ, ΔΣΠ και ΔΣΘ μας ξεπουλάνε χωρίς όρια. Συμφώνησαν σε κοινωνική ειρήνη με τον Καστανίδη και την Κυβέρνηση για να στρώσουν το δρόμο στις κεφαλαιουχικές δικηγορικές εταιρίες και στην άνευ όρων εξαθλίωσή μας.
  • Για να μην καταργηθούν οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

Την Τετάρτη 15-12-10 είναι………ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΑΧΗ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ 10πμ ΚΕΠ Αριστοτέλους

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.