ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

Posted: 26 Νοεμβρίου, 2010 in Uncategorized

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α) Την 15.12.2009 καταθέσαμε 11 Δικηγόροι μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, την οποία κοινοποιήσαμε και στο Συνήγορο του Πολίτη, όπου καταγγέλλουμε τις αθρόες μαζικές και παράνομες προσαγωγές 90 νέων ανθρώπων κατά τη διαδήλωση της 6.12.2009 στη Θεσ/νίκη και προτείναμε ως μάρτυρες 13 φοιτητές, δασκάλους και καθηγητές.Η εν λόγω αναφορά, αφού παραγγέλθηκε προκαταρκτική εξέταση παρέμεινε επί ένα έτος (!!!) στο γραφείο της Αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών, παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών με πρόταση αρχειοθέτησής της δίχως να κληθεί ούτε ένας από τους αναφέροντες δικηγόρους και βέβαια κανένας από τους προταθέντες μάρτυρες (!!!!).

Β) Την 5η Μαΐου κατά την απεργιακή πορεία – διαδήλωση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, την οποία συμμετείχαν πολιτικά κόμματα, κοινωνικά σχήματα και φοιτητές, μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ συνεπικουρούμενη από άνδρες των ΜΑΤ εφόρμησαν αιφνιδιαστικά και απροκάλυπτα με τις μοτοσυκλέτες πάνω στον κόσμο που βρισκόταν στο τελευταίο κομμάτι της πορείας στο ύψος της πλατείας Αντιγονιδών με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών. Σημειωτέον ότι στο σημείο της επίθεσης αυτής βρισκόταν το μπλοκ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά, ο Δικηγόρος και μέλος της παράταξής μας Ζήσης Κλεισιάρης κατέθεσε προφορική έγκληση στο Α.Τ. Λευκού Πύργου για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον των υπαίτιων αστυνομικών δυνάμεων και κατά παντός άλλου υπευθύνου. Στην προκαταρκτική εξέταση ενώπιον πταισματοδίκη καταθέσαμε επτά Δικηγόροι ως αυτόπτες μάρτυρες της εγκληματικής αυτής επίθεσης, οι οποίοι μάλιστα ζήτησαν την ποινική δίωξη των υπαιτίων – ενόχων και για σε βάρος τους διαπραχθέντα εγκλήματα. Η εν λόγω έγκληση τέθηκε στο Αρχείο (!!!) αφού προηγούμενα κατέθεσαν αστυνομικοί μεταξύ των οποίων και ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, ο οποίος μάλιστα είπε προκλητικά ότι η έγκληση αυτή έχει αποκλειστικό σκοπό να κάμψει το φρόνιμα της Ελληνικής Αστυνομίας (!!!!!!!!!!!!). Εναντίον της διάταξης αρχειοθέτησης ασκήθηκε εμπρόθεσμα προσφυγή ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί ότι ο ΔΣΘ ύστερα από απόφαση που έλαβε το ΔΣ κατήγγειλε την παραπάνω επίθεση των Αστυνομικών Δυνάμεων και εξέδωσε σχετικό δελτίου τύπου που δημοσιεύτηκε σε ημερήσιες εφημερίδες της πόλης μας. Πρωτοφανές και αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι την ίδια μέρα προσήχθη βιαίως στην Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης μεταξύ πολλών άλλων και ο συνάδελφος και μέλος της παράταξής μας Γεώργιος Πάσογλου, ο οποίος προσέτρεξε να ασκήσει τα υπερασπιστικά του καθήκοντα. Ο εν λόγω συνάδελφος διώκεται για απείθεια διότι νόμιμα αρνήθηκε την παράνομη σήμανσή του κατά τη διάρκεια της παράνομης κατακράτησής του στην Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Γ) Την 25.6.2010 οι συνάδελφοι και μέλη της παράταξής μας Τζαμαδάνης Γεώργιος και Πάσογλου Γεώργιος κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατά των πρώην πρύτανη ΑΠΘ, Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Αστυνομικού Διευθυντού ΓΑΔΘ, του Αντιεισαγγελέα Εφετών Προϊσταμένου της Εισαγγελείας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, το Διοικητή των ΜΑΤ και παντός άλλου υπευθύνου για όσες παράνομες και εγκληματικές πράξεις και παραλήψεις έγιναν πριν και μετά την αυθαίρετη και παράνομη κατεδάφιση 12 λυόμενων από αμίαντο στον Πανεπιστημιακό χώρο (δίπλα από το Τμήμα Παιδαγωγικής) που αιφνιδιαστικά έγινε την 5.4.2010 (δεύτερη μέρα του Πάσχα) δίχως την απαιτούμενη άδεια κατεδάφισης και κυρίως δίχως την απαιτούμενη ειδική άδεια κατεδάφισης που προβλέπεται για τις κατασκευές από αμίαντο. Κι όλα αυτά έγιναν ενώπιον της κας Αντιεισαγγελέως που προΐστατο αλλά και πλήθος ασφαλιτών και ένστολων (ανώνυμων) αστυνομικών και με την “συνδρομή” δύο διμοιριών των ΜΑΤ που επενέβησαν και μάλιστα μέσα στο Πανεπιστημιακό άσυλο και παράνομα (όπως βέβαια και όλοι οι προηγούμενοι αναφερόμενοι αστυνομικοί) και αφού βιαιοπράγησαν κατά των ολιγάριθμων φοιτητών και των άνω Δικηγόρων, εκδίωξαν αυτούς έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η κατεδάφιση όλων των ως άνω λυομένων. Η εν λόγω μηνυτήρια αναφορά και τα συνοδευτικά αποδεικτικά στοιχεία της αλήθειας του περιεχομένου της μεταξύ των οποίων και ένα βιντεάκι στο οποίο αποτυπώνονται όλα τα προαναφερόμενα καθώς και έντυπα εφημερίδων της πόλης μας που περιέχουν δηλώσεις του άνω πρώην πρύτανη του ΑΠΘ με τις οποίες ομολογεί την μη ύπαρξη καμίας απολύτου άδειας κατεδάφισης βρίσκεται στα χέρια Αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών προς διερεύνηση δίχως μέχρι σήμερα να κληθούν να καταθέσουν ούτε οι αναφέροντες παραπάνω Δικηγόροι ούτε οι προταθέντες μάρτυρες, έτσι ώστε αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πορεία της εν λόγω υπόθεσης.

Δ) Η προκαταρκτική εξέταση κατά του τότε Προέδρου Πρωτοδικών και νυν Εφέτη κου Κουτσοχρήστου ύστερα από αναφορά τεσσάρων συναδέλφων – μελών της παράταξής μας σέρνεται κυριολεκτικά μεταξύ Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πολυγύρου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, και για την οποία έχουν αλεπάλληλα οι συνάδελφοι καταθέσει. Η προκαταρκτική εξέταση διεξάγεται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος η διάρκεια του χρόνου δε αυτής (δυόμιση έτη) έχει υπερκεράσει κατά πολύ τα νόμιμα χρονικά περιθώρια κατά καταστρατήγηση των οικείων διατάξεων της Ποινικής Δικονομίας. Σημειωτέον ότι ο εν λόγω Δικαστής παρά την σε βάρος του προκαταρκτική εξέταση για το παραπάνω αδίκημα προήχθη σε Πρόεδρο Εφετών. Σε σχετική αναφορά που υπεβλήθη από τους συναδέλφους που θα αναφερθούν παρακάτω προς τα αρμόδια τμήματα του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελείας του Αρείου Πάγου με συγκεκριμένα ερωτήματα για τις εν λόγω παραβάσεις και παραβιάσεις ο πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιθεωρήσεως του Αρείου Πάγου την αρχειοθέτησε ομοίως μονολεκτικά. Αντίθετα, οι τέσσερις συνάδελφοι – μέλη της παράταξής μας, Γεώργιος Τζαμαδάνης, Γεώργιος Πάσογλου, Ζήσης Κλεισιάρης και Αρετή Σκουνάκη διώκονται ποινικά ύστερα από έγκληση του παραπάνω Δικαστή και ήδη μετά το πέρας της σε βάρος τους προανάκρισης η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του κου Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα κάμει πρόταση στο Συμβούλιο Εφετών για την απαλλαγή τους ή για την παραπομπή τους στο Τριμελές Εφετείο επί Πλημμελειμάτων για να δικαστούν για το αδίκημα της διατάραξης συνεδρίασης δικαστηρίου. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η δήθεν διατάραξη έγινε στη νόμιμη παρέμβαση των άνω συναδέλφων κι ύστερα από αίτημα συναδέλφου με σκοπό να μη τρωθεί η το δικαίωμα της αποχής των Δικηγόρων και η ίδια η 5νθήμερη αποχή που είχε αποφασισθεί από την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, και την οποία ο παραπάνω Δικαστής αυθαίρετα, παράνομα και αντιδικονομικά ήθελε με κάθε τρόπο να διαρρήξει.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

www.enallaktiki.wordpress.com

enallaktiki@hotmail.com

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.