Αποχή 12,13 Μαΐου και ΓΣ την Πέμπτη 13 Μαΐου (Βελλίδειο, 6μμ)

Posted: 7 Μαΐου, 2010 in Uncategorized

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Το ΔΣ του ΔΣΘ στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 6 Μαΐου, η οποία έληξε στις 02:00, μέσα σε μία αίθουσα η οποία είχε κατακλυστεί από συναδέρφους, μετά το κάλεσμα της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας, αποφάσισε την ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ για 12 και 13 Μαΐου και τη σύγκληση ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ την Πέμπτη (δεύτερη ημέρα) 13 Μαΐου. Ψηφίστηκε επίσης νέο πλαίσιο χορήγησης αδειών, μόνο για παραγραφή δικαιώματος, προθεσμίες,  συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης και αναστολή πλειστηριασμών.

Οι εξελίξεις πλέον στα ζητήματα που μας ενδιαφέρουν είναι ραγδαίες καθώς ήδη έχει ενσωματωθεί η οδηγία για την απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος ενώ την Πέμπτη 6 Μαΐου, ψηφίστηκε από τη Βουλή το μνημόνιο, που συνοδεύει την σύμβαση υποτέλειας με το ΔΝΤ, στο οποίο αναφέρεται ρητώς ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την υποχρέωση να άρει ποσοτικούς (κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών)και γεωγραφικούς περιορισμούς, να επιτρέψει την ελεύθερη διαφήμιση δικηγόρων κλπ. Επίσης  την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται το ασφαλιστικό ενώ έχουμε μπροστά μας και τη μάχη για να μην εφαρμοσθεί ο ΦΠΑ.

Ήδη, πολλοί δικηγορικοί Σύλλογοι βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις και αποχές (Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, Χίος, Κως, Κατερίνη, Βόλος, Γύθειο, Χανιά κ.ά.)

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΣΘ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.