Πραξικόπημα στο ΔΣΘ…Το ΔΣ ανέβαλε τη ΓΣ

Posted: 26 Απριλίου, 2010 in Uncategorized

ΜΑ ΚΑΛΑ, ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ;

Στις 31-3-10 το ΔΣ όρισε μετά από αφόρητες πιέσεις που δέχθηκε από την Εναλλακτική Πρωτοβουλία και πλήθος συναδέρφων (είχαν μαζευτεί 350 και πλέον υπογραφές) τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης για απελευθέρωση και ασφαλιστικό για την Τρίτη 27 Απριλίου. Είχε προηγηθεί φυσικά ο ανεκδιήγητος ορισμός ΓΣ για προϋπολογισμό και απολογισμό για τις 20 Απριλίου. Αποδείχθηκε όμως, ότι η πρόθεση της πλειοψηφίας του ΔΣ, ήταν να μην πραγματοποιηθεί η ΓΣ για να μην ληφθούν τελικά αγωνιστικές αποφάσεις για αγώνα διαρκείας και να μην συμπορευθεί ο ΔΣΘ με τους υπόλοιπους Δικηγορικούς Συλλόγους που μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότεροι, κατέρχονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. ‘Έτσι, στη συνεδρίαση της 22-4-10, η πλειοψηφία του ΔΣ, αποφάσισε  πραξικοπηματικά (ζηλεύοντας τη δόξα των συνταγματαρχών, την επέτειο των οποίων είχαμε μία ημέρα πριν) την αναβολή της ΓΣ για μία εβδομάδα, για τις 4 Μαΐου (αλλά μην είστε και πολύ σίγουροι ότι δεν θα αλλάξει πάλι απόφαση). Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι υπάρχει Ολομέλεια στις 26 Απριλίου και για αυτό δεν πρέπει να γίνει ΓΣ ….ΕΛΕΟΣ….. Την απόφαση για την αναβολή ψήφισαν οι Λαμτζίδης, Μυλωνάς, Γεωργιλάς, Κοτζαμανίδης, Τσαραμπουλίδης, Βαλεργάκης, Μακρής, Παναγοπούλου, Γούλα, Σιδηροπούλου, Βελιτζέλου, Ράπτης, Σεραΐδου, Βάρδας, Αλεξόπουλος, Ψαρρής (Οικουμενική ομοψυχία) ενώ την καταψήφισαν ο εκπρόσωπός μας κ. Τζαμαδάνης και ο κ. Βασιλειάδης.

Αποδεικνύεται έτσι ο φόβος που υπάρχει στις κυρίαρχες συνδικαλιστικές ηγεσίες απέναντι στις μαζικές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να απαξιώσουν τη ΓΣ, όμως δεν πρόκειται να τους περάσει. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.

Σε όλη την Ελλάδα λαμβάνονται αποφάσεις αγώνα από τους Δικηγορικούς Συλλόγους, που αντιδρούν στην απελευθέρωση, στα μέτρα σταθερότητας και στη χούντα ΕΕ-ΔΝΤ.

Έρχεται και η ώρα του ΔΣΘ να μπει στο προσκήνιο των αγώνων.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.