Καταγγελία για τη σύλληψη συναδέρφου

Posted: 8 Φεβρουαρίου, 2010 in Uncategorized

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     Η Εναλλακτική Πρωτοβουλία δικηγόρων Θεσσαλονίκης καταγγέλει τη σύλληψη από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη δύο μελών της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και του Σ.Ε.Κ., ο ένας από τους οποίους, ο Κώστας Τορπουζίδης, είναι δικηγόρος, μέλος της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας δικηγόρων, οι οποίοι το πρωί του Σαββάτου 6-2-10, μοίραζαν προκηρύξεις στην πλατεία Αριστοτέλους ενόψει της απεργίας της ΑΔΕΔΥ στις 10 Φεβρουαρίου. Οι αστυνομικοί, αφού θέλησαν να ελέγξουν το περιεχόμενο των προκηρύξεων, ισχυρίστηκαν ότι το τραπεζάκι που χρησιμοποιούσαν (διαστάσεων 0,40εκ.Χ0,60εκ.) συνιστούσε κατάληψη του οδοστρώματος (!!!!!!!!) και επέβαλλαν πρόστιμο ύψους 400 Ευρώ με διάταξη του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας!! Στις διαμαρτυρίες τους για παρεμπόδιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός τους στην πολιτική και συνδικαλιστική δράση, οι αστυνομικοί απάντησαν με μήνυση για απείθεια και απειλή, λέγοντας «οι δικηγόροι μη νομίζετε ότι έχετε ασυλία»! Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, η απειλή συνίστατο στη φράση που είπε ο συνάδερφος, ότι δηλ. θα ασκήσει μήνυση για την καταπάτηση των δικαιωμάτων του. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από επτά και πλέον ώρες και αφού πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση δεκάδων αγωνιστών έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου όπου κρατούνταν. Πρέπει να σημειωθεί ότι αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα, όπως τους ζητήθηκε, καθώς η σύλληψή τους ήταν παράνομη και προϊόν κατάχρησης εξουσίας.

          Η Εναλλακτική Πρωτοβουλία δικηγόρων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το πρωτοφανές γεγονός που κλιμακώνει τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας μετά τις εκατοντάδες προσαγωγές στις διαδηλώσεις του περασμένου Δεκέμβρη. Η κυβέρνηση που μας καλεί να κάνουμε θυσίες για να πληρώσουμε την κρίση και να μη μειωθεί η κερδοφορία των τραπεζών, όχι μόνο δεν ανέχεται τις απεργίες, όπως τόνισε στο διάγγελμά του ο Γ. Παπανδρέου, αλλά πλέον δεν ανέχεται ούτε την προπαγάνδισή τους. Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ (Προστασίας του Πολίτη) κ. Χρυσοχοίδης ανέχεται τις φασιστικές συγκεντρώσεις, όχι όμως τη δράση αγωνιστών της αριστεράς. Κι όμως, με την τρομοκρατία δεν πρόκειται να μας σταματήσουν. Στις απεργίες και τους ανυποχώρητους αγώνες βρίσκεται η δύναμη για την ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας.

Οι δικηγόροι θα πρέπει να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της μάχης για τα δημοκρατικά δικαιώματα, αλλά και ενάντια στην πολιτική που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Ήδη, εδώ και ένα τετράμηνο, στο οποίο βασίλευε η τρομοκρατία των ελλειμμάτων και της χρεοκοπίας, οι δικηγόροι (όπως και άλλοι κλάδοι) δεχόμαστε μία συντονισμένη επίθεση από το μπλοκ εξουσίας αστικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) και μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, στην οποία εμφανιζόμαστε ως μεγάλοι φοροφυγάδες και υπαίτιοι σχεδόν για τα περισσότερα δεινά της χώρας. Διασυρόμαστε καθημερινά στα καθοδηγούμενα και ελεγχόμενα, από το ως άνω μπλοκ, ΜΜΕ, καθώς δημιουργείται άδικη κοινωνική απαξίωση σε βάρος του κλάδου για τη φοροδοτική του συνεισφορά. Ακούγονται και διαρρέουν πάρα πολλά σενάρια, τα οποία θα αποκρυσταλλωθούν εντός των επομένων ημερών και τα οποία σίγουρα θα μας καλούν πάλι σε θυσίες. Επιβολή ΦΠΑ, ταμειακών μηχανών, κατάργηση παραστάσεων και ελαχίστων αμοιβών, παρακράτηση φόρου και στα συμβόλαια, νέο ασφαλιστικό με αύξηση ορίων ηλικίας, νέο σύστημα ασφάλισης  υγείας ενταγμένο στο ΙΚΑ, επαναφορά του εντελώς άδικου συστήματος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων, μείωση –στην πραγματικότητα- του αφορολόγητου ορίου, κατάργηση εξαγοράς πλασματικής πενταετίας, κατάργηση αυτοπεραίωσης, μείωση επικουρικών συντάξεων και άλλα τέτοια μέτρα περιλαμβάνονται στη φαρέτρα της Κυβέρνησης, που έχει την αμέριστη συμπαράσταση ΝΔ και ΛΑΟΣ.

ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!!!!!! Ήδη οι Δικηγόροι του Πειραιά προχωρούν σε 24ωρη αποχή στις 10 Φεβρουαρίου με αυτό το περιεχόμενο, όπως και η ΑΔΕΔΥ ενώ απεργεί και η ΓΣΕΕ στις 24 Φεβρουαρίου. Είναι επιτακτική ανάγκη και ο ΔΣΘ να πάρει θέση αγώνα απέναντι στα μέτρα που μας ετοιμάζουν. ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε και να ανεχθούμε και νέα εξαθλίωση στη ζωή μας και στο επάγγελμά μας.

– ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

– ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στις 10 Φεβρουαρίου στην προσυγκέντρωση 10 πμ στο ΙΚΑ Αριστοτέλους και στη συγκέντρωση 11 πμ στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.