ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2008

Posted: 1 Ιουνίου, 2009 in Uncategorized

Την Τετάρτη 3-6-09 και ώρα 14:00 συγκαλείται έκτακτο Δ.Σ. του ΔΣΘ με θέμα την έγκριση του οικονομικού απολογισμού και ισολογισμού έτους 2008. Με δεδομένο τις τελευταίες αρνητικές  εξελίξεις (υπέρβαση προϋπολογισμού κατά 400.000€ περίπου, για πρώτη φορά τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα, απόφαση για καταβολή μεγάλου ποσού για αγορά ακινήτου για μετεγκατάσταση της βιβλιοθήκης), αυτή η συνεδρίαση του Δ.Σ. καθίσταται εξαιρετικά σημαντική. Είναι απαραίτητο να καταλάβει το Προεδρείο και η πλειοψηφία του Δ.Σ., ότι πρέπει να μπει φραγμός στις σπατάλες για ταξίδια, δεξιώσεις και συμμετοχή σε ανούσια συνέδρια, που έχουν επιβαρύνει το Σύλλογο, φέρνοντάς τον σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Εάν συνυπολογίσουμε και την επιχειρούμενη και προωθούμενη από Ε.Ε. και Κυβέρνηση κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών των παραστάσεων (που σημαίνει τεράστια μείωση εσόδων για τους Δικηγορικούς Συλλόγους), τότε καθίσταται εξαιρετικά αβέβαιο το οικονομικό μέλλον του ΔΣΘ.

Για το λόγο αυτό, καλούμε τους συναδέρφους, να παρακολουθήσουν αυτή τη συνεδρίαση του Δ.Σ., για να διαπιστώσουν πού ξοδεύτηκαν τα χρήματα του ΔΣΘ το 2008 και με την παρουσία τους και τη στάση τους να απαιτήσουν να μπει φραγμός στην ανεξέλεγκτη διαχείριση των χρημάτων των συναδέρφων. Μόνο με την παρουσία και την κινητοποίηση των συναδέρφων στο Δ.Σ. και τη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης, την οποία αρνείται πεισματικά η πλειοψηφία του Δ.Σ., όπου το Προεδρείο θα λογοδοτήσει για την οικονομική διαχείριση, θα γίνει κατορθωτό να σταματήσει η κατασπατάληση των χρημάτων του ΔΣΘ.

Άλλωστε, μετά και την τελευταία ντροπιαστική συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 26-5-09, για την οποία παρείχαμε αναλυτική ενημέρωση, θα έχει ενδιαφέρον η παρακολούθηση του Δ.Σ. από συναδέρφους, για να απομονώσουν συμπεριφορές που απαξιώνουν το ΔΣΘ και εν γένει όλους τους δικηγόρους.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου στον 4ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.