ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Posted: 29 Μαΐου, 2009 in Uncategorized

Υπ’αριθμ. 32607/27-5-09 Κ.Υ.Α. Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών για καθορισμό του ύψους της αποζημίωσης:

Όσοι διορίσθηκαν στο νομό όπου υπηρετούν, 135€ για κάθε ημέρα και για 5 ημέρες ανώτατο όριο.

Όσοι διορίσθηκαν εκτός του νομού όπου υπηρετούν, 135€ για κάθε ημέρα και για 6 ημέρες ανώτατο όριο + οδοιπορικά.

Και στις δύο περιπτώσεις οι αναπληρωματικοί λαμβάνουν μία ημέρα λιγότερη.

Όσοι διορίσθηκαν (τακτικοί και αναπληρωματικοί) Δωδεκάνησα (εκτός Ρόδου και Κω) ή Κυκλάδες, καθώς και Ικαρία, Κύθηρα, Αντικύθηρα, Γαύδο, Σαμοθράκη, Θάσο, Ψαρρά, Οινούσες, Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Βόρειες Σποράδες και στα νησιά της άγονης γραμμής του Ιονίου, λαμβάνουν αποζημίωση 8 ημερών. Σε Ρόδο και Κω λαμβάνουν 6 ημέρες κατ’ ανώτατο όριο.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ:

Για μετάβαση με αυτοκίνητο 0,15€ κατά χιλιόμετρο, ή αντίτιμο εισιτηρίου τρένου, πλοίου ή αεροπλάνου.

ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ:

Όσοι διορίσθηκαν εντός του νομού όπου υπηρετούν θα εισπράξουν την αποζημίωση μετά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Σε όσους διορίσθηκαν εκτός του νομού όπου υπηρετούν, προκαταβάλλεται η αποζημίωση και τα οδοιπορικά, από τη ΔΟΥ που θα αναγράφει η απόφαση της Εισαγγελίας, που θα παραλάβετε, προσκομίζοντας (στη ΔΟΥ) το πρωτότυπο του διορισμού, το οποίο κρατάει η ΔΟΥ (οι δικ. αντιπρόσωποι κρατούν φωτοαντίγραφο) και αντίγραφο της απόφασης της Εισαγγελίας.

Σημ. Η παρακάτω ανακοίνωση είναι προγενέστερη. Οι πληροφορίες που ανέφερε επιβεβαιώθηκαν με περικοπή της αποζημίωσης κατά μία ημέρα από ότι ίσχυε σε άλλες εκλογές.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η  αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων καθορίστηκε ως εξής: Όσοι διορίστηκαν εντός έδρας αποζημιώνονται για 5 μέρες και όσοι διορίστηκαν εκτός έδρας αποζημιώνονται για 6 μέρες. Το ποσό της αποζημίωσης ορίστηκε στα 135 ευρώ την ημέρα. Η υπουργική απόφαση είναι στο εθνικό τυπογραφείο προς δημοσίευση.   Είναι φανερό ότι υπαρχεί σαφής μείωση της εκλογικής αποζημίωσης σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες. Στη συνέχεια θα υπάρξουν νεώτερα

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.