Συνεδρίαση ντροπής για το Δ.Σ.

Posted: 28 Μαΐου, 2009 in Uncategorized

Συνεδρίαση Δ.Σ. Τρίτη 26-5-09 (έκτακτη)

           Συνολικά 16 παρόντες (Λαμτζίδης, Μυλωνάς, Γεωργιλάς, Βαλεργάκης, Τσαραμπουλίδης, Κωστατζίκη, Μακρής, Γούλα, Ραδίσης, Σιδηροπούλου, Κωνσταντίνου, Βελιτζέλου, Ράπτης, Καρκάλης, Κλεισιάρης, Τσιρτσιμάλης) και 9 απόντες (Κοτζαμανίδης, Αχτσίδου, Βασιλειάδης, Παναγοπούλου, Μελανεφίδου, Αντωνιάδης, Κουτσός, Σεραΐδου, Τρελόπουλος).

  •  Διορισμοί Δικαστικών Αντιπροσώπων

     Το κύριο θέμα που απασχόλησε το Δ.Σ. ήταν οι Διορισμοί των Δικαστικών Αντιπροσώπων, που ανακοινώθηκαν στις 22-5-09. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, τη συνεδρίαση παρακολούθησαν και αρκετοί συνάδελφοι, οι οποίοι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (Τρίτη 26-5) είχαν συγκεντρωθεί στα γραφεία του Συλλόγου και είχαν εκφράσει τη διαμαρτυρία τους προς τη Διοίκηση του Δ.Σ.Θ. για τη διαδικασία κληρώσεως και τον αριθμό των διορισθέντων.

     Δυστυχώς, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα απίστευτης βωμολοχικής χυδαιότητας, διαρκούς χλευασμού και ελεεινής κατασυκοφάντησης, με ύβρεις πεζοδρομίου να εκτοξεύονται, προπηλακισμούς μελών του Δ.Σ. να σημειώνονται, συνεχείς διακοπές στις τοποθετήσεις και ειρωνείες προς τους συναδέλφους που δεν διορίσθηκαν. Ηθικός αυτουργός όλων όσων διαδραματίσθηκαν είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΔΣΘ κ. Λαμτζίδης και φυσικοί αυτουργοί ο κ. Τσαραμπουλίδης (μέλος της παράταξής του) και οι σταθεροί «ανίεροι σύμμαχοί του», κ.κ. Βαλεργάκης και Γεωργιλάς.

     Καταρχάς, το στοιχείο που κυριάρχησε στην τοποθέτηση του κ. Προέδρου, αναφορικά με τους διορισμούς, είναι ότι ο ίδιος έκανε ό,τι μπορούσε για να αυξηθεί το ποσοστό των δικηγόρων. Συγκεκριμένα είπε ότι απεστάλη μία σχετική επιστολή στον Άρειο Πάγο από την Ολομέλεια των Προέδρων, ενώ σε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο, που έγινε όμως πριν ένα χρόνο περίπου, η Ολομέλεια έθεσε το θέμα του μη διορισμού των δικαστικών υπαλλήλων, ο Υπουργός, ωστόσο, ούτε καν το συζητούσε. Αυτές λοιπόν ήταν οι κινήσεις (;;;) του Προέδρου του ΔΣΘ, αλλά και της Ολομέλειας, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων (!!!!). Μία επιστολή και μία συνάντηση πριν από ένα χρόνο…

     Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Γεωργιλάς, ο οποίος εκπροσώπησε το Σύλλογο στον Άρειο Πάγο, η τοποθέτηση του οποίου κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, ενημερώνοντας ότι η κλήρωση ήταν άψογη και ότι δεν παρουσιάσθηκε κάποιο πρόβλημα. Σε ερώτησή του εκπροσώπου μας εάν πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο, δηλ. εάν επέλεξε τυχαία 20-30 ονόματα δικηγόρων από τον κατάλογο που στείλαμε, προκειμένου  να ελέγξει εάν έχουν περαστεί όλα τα ονόματα στον Η/Υ, εκείνος απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας ότι αυτό δεν χρειαζόταν. Αλήθεια, τότε τι πήγε να κάνει στον Άρειο Πάγο; Κι ακόμα χειρότερα, στη συνέχεια, ειρωνευόμενος τον εκπρόσωπό μας, ο οποίος του τόνισε ότι είχε ανάγκη τα χρήματα του διορισμού, γι’ αυτό και έκανε αίτηση (αν και δεν διορίσθηκε), όπως και όλοι οι συνάδελφοι που δεν διορίσθηκαν, εκείνος προκλητικότατα και με περίσσιο θράσος  τον προέτρεψε «να κάνει αίτηση στο Σύλλογο για να του χορηγήσει βοήθημα»…!  Στην ουσία απαξίωσε και χλεύασε όλους τους συναδέλφους, που δεν διορίσθηκαν και είχαν ανάγκη τα χρήματα του διορισμού, αντιμετωπίζοντάς τους κατ’ επιεική έκφραση τουλάχιστον ως επαίτες!!!.

     Αξίζει αναφοράς επίσης, το γεγονός, που επισήμανε ο εκπρόσωπός μας, ότι ο κ. Πρόεδρος δεν διένειμε, σε αντίθεση με ότι συνέβη το 2007, τον αριθμό των δικαστικών υπαλλήλων, που είχαν δικαίωμα διορισμού, έτσι ώστε να υπολογίσουμε με ακρίβεια το ποσοστό των δικαστικών υπαλλήλων που διορίσθηκε. Παραθέτουμε λοιπόν, ελλείψει άλλων στοιχείων, μόνο τον αριθμό των δικαστικών υπαλλήλων που διορίσθηκε φέτος, ο οποίος είναι 3.748. Το 2007 είχαν διορισθεί 3.741 δικαστικοί υπάλληλοι επί συνόλου 4.306 που είχαν δικαίωμα διορισμού (ποσοστό 86,8%). Ανάλογο θα είναι, κατά πάσα βεβαιότητα, και το φετινό ποσοστό.

     Ακολούθως, πήρε το λόγο ο κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος κατηγόρησε τον Πρόεδρο για τον τρόπο με τον οποίο χειρίσθηκε το θέμα, ενώ ο κ. Λαμτζίδης τον διέκοπτε συνεχώς, εμποδίζοντάς τον να ολοκληρώσει τη σκέψη του, με αποτέλεσμα  λεκτικές ακρότητες και αντεγκλήσεις μεταξύ τους. Ο κ. Κωνσταντίνου, τότε, χαρακτήρισε τον κ. Πρόεδρο «άθλιο», για τη συμπεριφορά του αυτή. Κι ενώ ο κ. Λαμτζίδης δεν αντέδρασε καθόλου, διαμαρτυρήθηκαν για λογαριασμό του ο κ. Γεωργιλάς και ο κ. Βαλεργάκης, οι οποίοι επιτέθηκαν με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και ύβρεις εναντίον του, με αποκορύφωμα  την εκτόξευση από τον κ. Γεωργιλά, σε βάρος του κ. Κωνσταντίνου, με άκρως προσβλητικό τρόπο για τον άνω σύμβουλο αλλά και για όλους τους συναδέλφους της χυδαίας φράσης: «ελα έξω να σε γ……… ρε αδερφή». Και ενώ ο κ. Κωνσταντίνου δεν αντέδρασε καθόλου, περιττό να περιγράψουμε τι επακολούθησε στην αίθουσα του Δ.Σ.

     Η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγα λεπτά και κατά τη διάρκεια της διακοπής σημειώθηκε άλλο ένα περιστατικό, που ολοκλήρωσε το παραπάνω νοσηρό και παρακμιακό κλίμα.

     Κατά τη διάρκεια της διακοπής αυτής, ο κ. Κωνσταντίνου συνομιλούσε, εκτός της αίθουσας, με παριστάμενους συναδέλφους, οπότε ο κ. Τσαραμπουλίδης αντιλαμβανόμενος, όπως ο ίδιος δήλωσε μετά, (χωρίς πάντως εμείς να μπορέσουμε να το διασταυρώσουμε), ότι καταφερόταν κατά μελών του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ που είναι μέλη του Δ.Σ., θεώρησε «ευπρεπές» να διανύσει τρέχοντας μία απόσταση 10 μέτρων και να πιάσει τον κ. Κωνσταντίνου από το λαιμό..!

     Παρ’ όλα αυτά τα ιλαροτραγικά, η συνεδρίαση συνεχίστηκε και πήρε το λόγο ο εκπρόσωπός μας, ο οποίος στην κυριολεξία δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει ούτε μία φράση από την τοποθέτησή του, καθώς ο κ. Πρόεδρος με τρόπο όχι μόνο αγενή, αλλά ευθέως προκλητικό και βαθύτατα αντιδημοκρατικό, τον διέκοπτε συνεχώς με ειρωνικά σχόλια, συνεχή απαξίωση και προσβολές. Την ίδια ειρωνική και προσβλητική τακτική υιοθέτησαν ο κ. Βαλεργάκης και ο κ. Γεωργιλάς, ενώ κανένα άλλο μέλος του Προεδρείου που ήταν παρών (όπως ο κ. Ραδίσης) δεν αντέδρασε στοιχειωδώς στις συνεχιζόμενες προσβολές και στα κακοήθη και χλευαστικά σχόλια. Την ίδια ακριβώς εκκωφαντική σιωπή αλλά και έμμεση υποστήριξη αυτού του κλίματος, που θύμιζε χωρίς καμιά υπερβολή «εικόνες άγριας Δύσης», επέδειξαν και τα μέλη του Δ.Σ., που πρόσκεινται στην ενιαία πλέον παράταξη «ΛΑ.ΒΑ.Κ.Α.ΓΕ.ΡΑ.» (Λαμτζίδης, Βαλεργάκης, Κοτζαμανίδης, ACTUS – η οποία είναι δήθεν υπέρ των νέων δικηγόρων αλλά αντέδρασε με παγερή αδιαφορία μπροστά στον αποκλεισμό εκατοντάδων νέων δικηγόρων-, Γεωργιλά, Ραδίση.

Στην πραγματικότητα  δεν ήθελαν καν να ακούσουν τις προτάσεις, που διαμορφώθηκαν κατά τη συνάντηση των συναδέλφων το μεσημέρι της Τρίτης, οι οποίες κατατέθηκαν πρωτοκολλημένες στο Δ.Σ. και οι οποίες είναι οι εξής, όπως αναπτύχθηκαν έστω μετ’ εμποδίων από τον εκπρόσωπό μας:

1.     Να μην διορίζεται δικηγόρος και δικαστικός υπάλληλος, που έχει υπερβεί το 57ο έτος της ηλικίας του, από το 67ο που είναι σήμερα και ισχύει μόνο για δικηγόρους.

2.   Να μην διορίζονται οι δικηγόροι που έχουν παγία αντιμισθία.

3.  Να μειωθεί ο αριθμός των εγγεγραμμένων σε κάθε Ε.Τ. από 600 σε 550. Αμέσως, δημιουργούνται 2.000 επιπλέον Ε.Τ.

4.    Να μην διορίζονται Συμβολαιογράφοι και Υποθηκοφύλακες.

5.    Να διορίζονται κατά προτεραιότητα οι συνάδερφοι που δεν έχουν διορισθεί σε δύο συνεχόμενες κληρώσεις. Το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα από το πρόγραμμα του Η/Υ δεν μας πείθει. Όλα τα προγράμματα επιδέχονται επεξεργασία δεδομένων. Αυτό μάλιστα να απαιτήσει ο ΔΣΘ να ισχύσει για τους συμπληρωματικούς διορισμούς της ερχόμενης εβδομάδας.

6.     Να μην ισχύσει η άτυπη συμφωνία του 1999, μεταξύ Ολομέλειας, Δικαστικών Υπαλλήλων και Αρείου Πάγου για την κατανομή των εκλογικών τμημάτων, που είναι ενάντια στα συμφέροντά μας. Καμία συμφωνία «κάτω από το τραπέζι.

7.   Να μην διορίζονται δικαστικοί υπάλληλοι. Εάν αυτό δεν είναι κατορθωτό τελικά, να ισχύσει το ίδιο ποσοστό για όλους (π.χ. εάν διορίζονται 60% δικηγόροι, θα διορίζονται 60% δικαστικοί υπάλληλοι, όχι όπως συμβαίνει τώρα που διορίζονται 50% δικηγόροι και 85-90% υπάλληλοι.

8.       Κλιμάκωση των αντιδράσεων σε όλα τα επίπεδα με προσφυγές, αποχή και μη παραλαβή των διορισμών στις επόμενες εκλογές από κανέναν εάν επαναληφθεί το φαινόμενο.

 Όλοι οι παραπάνω σύμβουλοι, ωστόσο, με συνεχείς διακοπές της τοποθέτησης του εκπροσώπου μας, χλεύαζαν με τον χειρότερο τρόπο τις ως άνω προτάσεις, αποδεικνύοντας ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δικηγόρων που «έχουν» και «κατέχουν» και ότι δεν έχουν την παραμικρή βούληση ή πρόθεση να συγκρουσθούν με κατεστημένες καταστάσεις, δικαστικούς υπαλλήλους, ΥΠΕΣ και Άρειο Πάγο: πολύ απλά περιφρονούν κάθε πρόβλημα που δεν βιώνουν πια οι ίδιοι, αρνούμενοι να διεκδικήσουν αποφασιστικά το αυτονόητο, την τήρηση δηλ. της σειράς διορισμών του Π.Δ.

Μέσα στο κλίμα αυτό, ο κ. Βαλεργάκης, προκαλώντας τη μήνη των συναδέλφων που παρακολουθούσαν τη Συνεδρίαση, παραθέτοντας ψευδή στοιχεία για συνάδελφο που ήταν απών, επαιρόμενος ότι δήθεν ο τελευταίος τον «ικετεύει» (τον Βαλεργάκη) να του δώσει μία προσημείωση, επιχείρησε να χτυπήσει συνάδελφο, που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση και διαμαρτυρήθηκε έντονα, αλλά απολύτως δικαιολογημένα για τις ανακρίβειες  και τα ψεύδη του.

Μετά από αυτά η Συνεδρίαση έληξε οριστικά…

 Αυτά συνέβησαν στο μεγαλύτερο επιστημονικό (;;;) Σύλλογο της Βόρειας Ελλάδας και το δεύτερο Σύλλογο όλης της χώρας!!!

 ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ!

 ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΠΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙ!

 ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΟΝΑΠΑΡΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ.Θ. ΚΑΙ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.