ΔΣΘ:ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Posted: 12 Μαΐου, 2009 in Uncategorized

______________________________________________________

Μετά τη συγκρότηση του προεδρείου του ΔΣΘ, πριν ένα χρόνο περίπου, έχει δημιουργηθεί μία πλειοψηφία 13-14 συμβούλων στο Δ.Σ., η οποία πραγματικά απέδειξε ότι δεν διαθέτει κανένα φραγμό, στο να υλοποιήσει πράγματα που έχουν φέρει το Σύλλογο σε πολύ δύσκολη έως τραγική θέση. Οι συμμαχίες των ετερόκλητων δυνάμεων που συγκρότησαν το Προεδρείο (ΣΥΝ, τμήμα της ΝΔ, τμήμα του ΠΑΣΟΚ και ACTUS, – δήθεν υπέρ των νέων δικηγόρων – ), και στο οποίο έχουν βρει θέση υποψήφιοι που κατέλαβαν την 7η (Κοτζαμανίδης), 8η (Ραδίσης) και 10η (Γεωργιλάς) θέση στις εκλογές (μεταξύ 12 υποψηφίων) – έχουν δηλαδή την αποδοκιμασία των συναδέλφων – έχουν προβεί σε μία άνευ προηγούμενου προσπάθεια άλωσης του Συλλόγου, η οποία συνοδεύεται από μία αυταρχική και συκοφαντική αντιμετώπιση όποιων συμβούλων διαφωνούν μέσα στο Δ.Σ., συμπεριλαμβανομένου και του εκπροσώπου της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας. Συγκεκριμένα:

Αγορά ακινήτου για μετεγκατάσταση βιβλιοθήκης
Ήδη έχει ληφθεί απόφαση από την εν λόγω πλειοψηφία για αγορά ακινήτου 300-1300τ.μ. (!!!!!!!!) για την μετεγκατάσταση της βιβλιοθήκης του ΔΣΘ εκτός Δικαστικού Μεγάρου. Εκτός από το ακατανόητο της απόφασης για την απομάκρυνση της βιβλιοθήκης εκτός Δικαστικού Μεγάρου, είναι βέβαιο ότι θα δαπανηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τα αποθεματικά του Συλλόγου, το οποίο μαζί με τις απαραίτητες επισκευές του ακινήτου που θα απαιτηθούν, θα φθάσει σίγουρα, αν δεν το ξεπεράσει, το ποσό των 2 εκ. € (!!!!!). Ήδη οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας κάνουν λόγο για ποσό 3 εκ. €, τα οποία δύναται (;) να διαθέσει ο Σύλλογος. Πώς λαμβάνουν όμως μία τόσο σημαντική απόφαση ερήμην των συναδέρφων και χωρίς να ερωτηθούμε για αυτό;

Απολογισμός χρήσης έτους 2008
Τα έξοδα στα οποία έχει υποβληθεί ο Δ.Σ.Θ. για το έτος 2008 παρουσιάζουν αύξηση κατά 400.000€ περίπου σε σχέση με τα έξοδα του 2007. Πρόκειται για μία τεράστια αύξηση που αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα οικονομικά του Συλλόγου, η οποία οφείλεται κυρίως, στις δαπάνες για ταξίδια για παρακολούθηση ανούσιων Συνεδρίων, εκδηλώσεις υψηλού κόστους, στις οποίες συμμετέχουν ελάχιστοι συνάδερφοι και οι οποίες συνοδεύονται πάντα από ακριβά cetering και στο «μοίρασμα» χρημάτων σε ομάδες του Συλλόγου, σε ενισχύσεις «αναξιοπαθούντων» συναδέρφων κλπ. Παρά τις προσπάθειες που πραγματοποιεί η παράταξή μας στο Δ.Σ., είναι αδύνατο να διαρρηχθεί η ως άνω πλειοψηφία και αυτό που μας απομένει είναι να δημοσιοποιούμε ό,τι συμβαίνει στο Δ.Σ., περιμένοντας από τους συναδέρφους να ευαισθητοποιηθούν και να αντιδράσουν. Γιατί μόνο η καθολική αντίδραση των συναδέρφων, μέσα από Γενική Συνέλευση, θα καταδικάσει και θα αποτρέψει τέτοια φαινόμενα, σε περιόδους κρίσης που διερχόμαστε, για την οποία μάλλον η πλειοψηφία του Δ.Σ. δεν έχει καταλάβει τίποτα.

Εκμίσθωση του ισογείου του Κτιρίου της Διαγωνίου
Πρόκειται για μία απόφαση που θα αλλοιώσει τη φυσιογνωμία και τη μορφή του Κτιρίου. Στο βωμό του κέρδους, απεμπολούμε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του Συλλόγου μας και αλλάζουμε κυριολεκτικά (προς το χειρότερο) τη μορφή του. Το Κτίριο αυτό είναι σε κεντρικότατο σημείο και πρέπει να σηματοδοτεί την πολυσχιδή δραστηριότητα που πρέπει να αναπτύσσει ο ΔΣΘ. Πρέπει να είναι ένα Κτίριο «ζωντανό», ανοικτό στους Δικηγόρους και στην Κοινωνία της Θεσσαλονίκης με εκδηλώσεις, σεμινάρια, συζητήσεις και κάθε είδους πολιτιστική δραστηριότητα και μόνο. Βέβαια, ο Σύλλογος, φρόντισε με τις σιδεριές που τοποθέτησε να το καταστήσει σιδηρόφρακτο (ως νέα Αμερικάνικη Πρεσβεία). Εάν δημιουργηθεί μία καφετέρια, όπως εικάζεται, γιατί ήδη έχουν κατατεθεί προσφορές («ανεπίσημα», όπως ειπώθηκε) ή κατάστημα ρούχων ή οποιοδήποτε άλλο κατάστημα εμπορικής χρήσης αλλοιώνεται όλη η φυσιογνωμία του Κτιρίου. Σε αυτήν την περίπτωση η είσοδος των Δικηγόρων και γενικώς των χρηστών του Κτιρίου θα γίνεται από το πορτάκι της οδού Ισαύρων (σαν να είμαστε δηλαδή κλέφτες). Το τελευταίο διάστημα το Κτίριο έχει αποκτήσει ζωντάνια με τις εκδηλώσεις που γίνονται, τα σεμινάρια νομικής ορολογίας και την προβολή των κινηματογραφικών ταινιών από την Εναλλακτική Πρωτοβουλία και έτσι πρέπει να συνεχίσει να είναι. Το ισόγειο μπορεί να διαμορφωθεί σε εντευκτήριο για τους συναδέλφους και για την ανάπτυξη μόνιμων δράσεων αυτών (έκθεση φωτογραφίας, ζωγραφικής κλπ), με ελεύθερη είσοδο στο κοινό της πόλης για την προβολή της εξωδικηγορικής δραστηριότητας των συναδέλφων μας.
Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν είναι προ των πυλών η κατάργηση των παραστάσεων, με εντολή της Ε.Ε., που θα πλήξει όλους τους συναδέρφους αλλά και τα έσοδα των Δικηγορικών Συλλόγων. Περί αυτού δεν έχει εκδηλωθεί καμία αντίδραση από την ηγεσία των Δικηγορικών Συλλόγων παρά τις αγωνιώδεις και συνεχείς προσπάθειές μας να τους πείσουμε ότι πρέπει να αντιδράσουμε πριν είναι πολύ αργά.
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ.
Αλήθεια, μήπως θυμάται ο κ. Λαμτζίδης, πόσες φορές είχε ζητήσει τη σύγκληση Γ.Σ., πριν γίνει Πρόεδρος του ΔΣΘ;

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.

http://www.enallaktiki.wordpress.com e-mail:enallaktiki@hotmail.com

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.