δεκεμβριανα 2008

Posted: 17 Δεκεμβρίου, 2008 in Uncategorized

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ

 

Η Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων χαιρετίζει τις χιλιάδες λαού, τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές και τους μαθητές, που συμμετείχαν μαζικά τις τελευταίες 10 ημέρες στις διαδηλώσεις που έσπασαν στην πράξη την έντεχνη προσπάθεια της Κυβέρνησης και των καθεστωτικών ΜΜΕ για την τρομοκράτηση του λαού, ώστε να «θάψουν» τη στυγνή δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την επίθεση που δέχτηκαν τα μπλοκ των χιλιάδων διαδηλωτών από τις δυνάμεις καταστολής, με εντολή της κυβέρνησης, η οποία είναι και ο πολιτικός υπεύθυνος για τη δολοφονία. Είναι τα ίδια ΜΑΤ που τον Απρίλιο χτυπούσαν δικηγόρους μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια των μεγαλειωδών κινητοποιήσεών μας κατά του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου Πετραλιά. Δεν διστάζουν να επιτεθούν και να χτυπήσουν φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενους, δεν δίστασαν να επιτεθούν με χημικά ακόμα και στο νεκροταφείο την ώρα της κηδείας.

Η πολιτική που εδώ και τόσα χρόνια αθωώνει τους δολοφόνους των Κουμή, Κανελοπούλου, Καλτεζά, Τεμπονέρα, είναι η ίδια πολιτική που οπλίζει την αστυνομία ώστε να χτυπά και να σκοτώνει αγωνιστές, μετανάστες και τώρα τον Αλέξη.

Είναι οι ίδιοι που επιχειρούν να αθωώσουν τους αστυνομικούς που ευθύνονται για τη «ζαρντινιέρα». Είναι η ίδια πολιτική που καταδικάζει τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Είναι η ίδια πολιτική που εντείνει την ακρίβεια, περιστέλλει ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, στερεί από τη νεολαία και τους εργαζομένους οποιαδήποτε ελπίδα για αξιοπρεπές παρόν και μέλλον. Είναι η ίδια πολιτική όλων των κυβερνήσεων τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ που διαλύει την εκπαίδευση, την υγεία και καταργεί συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες.

Την ίδια στιγμή που κυκλοφορούν προκλητικά ελεύθεροι οι υπουργοί – πλιατσικολόγοι που ληστεύουν το δημόσιο χρήμα, οι κάθε λογής παπάδες – επιχειρηματίες, αυτοί που ταΐζουν με 28 δις τους τραπεζίτες, την ίδια στιγμή εφαρμόζεται ο «αντιτρομοκρατικός νόμος» και προφυλακίζονται ανήλικοι 14-16 ετών με την κατηγορία της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης» (;;;) και «στάσης κατά συναυτουργία και κατά συρροή» (;;;), όπως συνέβη στη Λάρισα και στη Κοζάνη. Είναι ο τρομονόμος-δημιούργημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον οποίο θέλουν να δικάσουν μαθητές ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τρέμει μήπως η έκρηξη της νεανικής οργής στην Ελλάδα γίνει η θρυαλλίδα πανευρωπαϊκής κοινωνικής έκρηξης.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Δ.Σ.Θ.  μπροστά στην αυθαιρεσία των δυνάμεων καταστολής και των δικαστών και την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, αντί να αναδείξει τον κυρίαρχο θεσμικό του ρόλο προασπίζοντας τη ζωή και τα δικαιώματα των αδικημένων και διωκόμενων, καταγγέλλοντας απερίφραστα τη στυγνή δολοφονία του Αλέξη και τις προσωρινές κρατήσεις των συλληφθέντων, παραμένει άνευρος κι αμήχανος, εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στην προστασία (από ποιον;) του κτιρίου της Διαγωνίου, προαναγγέλλοντας την κατασκευή σιδηρόφρακτων τοιχίων καθιστώντας το από Προπύργιο της Δημοκρατίας και της Υπεράσπισης Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων, που θα έπρεπε να είναι, σε …..Αμερικάνικη Πρεσβεία.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ!!!!!!

ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ.

Ο μόνος δρόμος είναι ο ανυποχώρητος και μαζικός αγώνας όλου του λαού. Είναι επιτακτική ανάγκη ο ΔΣΘ να συντονιστεί με τους αγώνες όλων των εργαζομένων, των φοιτητών και των μαθητών, να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, να σπάσουμε στην πράξη την τρομοκρατία και καταστολή της κυβέρνησης.

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ

 

ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

 

·       ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

·       ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

·       ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΤΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ

·       ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΠΚΕ

·       ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

·       ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ

·       ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ

·       Ο ΔΣΘ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ

 

ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 12μ

Άγ. Βενιζέλου

 

 

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.