ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Δ.Σ.Θ.

Posted: 14 Σεπτεμβρίου, 2008 in Uncategorized

Η υπάρχουσα δομή  του ΔΣΘ δεν επιλύει τα προβλήματα,  αλλά τα διαιωνίζει..  Το προεδροκεντρικό σύστημα, η σχεδόν αυτόματη εκλογή κάθε υποψήφιου προέδρου ως συμβούλου  και η πάγια πρακτική με τους συμβούλους να προεδρεύουν  στις επιτροπές και  να αναλαμβάνουν  τα πάντα   έχει μονιμοποιήσει πρόσωπα και καταστάσεις που διαβρώνουν τη λειτουργία του συλλόγου και κάθε προσπάθεια εξόδου από τα αδιέξοδα.  Οι επιτροπές θα έπρεπε να ανοίξουν σε όλους τους συναδέλφους, χωρίς να προεδρεύουν σε αυτές οι σύμβουλοι για όσο το δυνατό μεγαλύτερο έλεγχο και έργο. Αναγκαίο είναι λοιπόν να αρχίσει ο συνδικαλισμός και η πολιτικοποίηση όλων , χωρίς αντιπροσώπους  με τη δικιά μας συμμετοχή μας στις επιτροπές. Σκοπός είναι  να δημιουργηθεί μία σκληρή αντιπολίτευση  στο ΔΣΘ που  γνωρίζοντας τα τεκταινόμενα  θα  ασκεί δημοκρατικά  έλεγχο  και θα  δυναμώσει  το ρεύμα  που  θέλει  και απαιτεί  λύσεις..

Η απογοήτευση και η ουδετερότητα είναι τα δικά τους όπλα και όχι τα δικά μας. Οι συμφωνίες στο ΔΣ  σημαίνουν  ανύπαρκτος  έλεγχος  και  μηδαμινή κριτική  με αποτέλεσμα   να προκαλείται η εντύπωση ότι  έτσι είναι  και θα είναι επειδή έτσι τούς αρέσει…

Έριξαν τις διεκδικήσεις μας για μία αξιοπρεπή  κοινωνική ασφάλιση στην αγκαλιά της κυβέρνησης και των καπιταλιστών. Ξεκίνησαν σταυροφορία κατά των φοροτεχνικών ενδιαφερόμενοι τάχα για τη δικηγορική ύλη. Το φιάσκο για το νέο δικαστικό μέγαρο κατέληξε  στην φλυαρία για τη σχολή  δικαστών.  Επιδιώκουν αγορά ακινήτου αξίας 2.500.000 € με αδιαφάνεια  και χωρίς δημόσια ανάθεση.  Κάθε επίθεσης  της  κυβέρνησης αντιμετωπίζεται  με  διήμερες αποχές πυρόσβεσης κάθε διεκδίκησης.  Όλα αυτά δείχνουν ότι  δεν θέλουν να ασχοληθούν με τίποτα ουσιώδες..

 Η αποτελεσματική συνδικαλιστική δράση  θέτει διαφορετικούς όρους. Απαιτεί κινητοποίηση  μέσα από μία συλλογικότητα που θα βάζει στη προτεραιότητά της  τα πραγματικά προβλήματα . Για την επίλυσή  τους  πρέπει να ενεργούμε αλληλέγγυα και ανυποχώρητα ενάντια σε οποιαδήποτε κυβέρνηση  και «συνδικαλιστή» που ξεκινάει πλιάτσικο στις κατακτήσεις,  στα δικαιώματά  μας και στον ΔΣΘ .  Γι’ αυτό η Εναλλακτική   καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις επιτροπές του ΔΣΘ για έναν συνδικαλισμό που θα δίνει  απαντήσεις από τους ίδιους τους δικηγόρους και όχι από επαγγελματίες συνδικαλιστές που δεν θέλουν  λύσεις.   

Η Εναλλακτική είναι ο χώρος όπου όλα τα ζητήματα θα μπαίνουν  πάνω στο τραπέζι  με ανταλλαγή απόψεων και ώθηση στη δράση και το έργο.  Οι  μόνες  προϋποθέσεις  είναι η όρεξη για δουλειά, η προσέγγιση των θέσεων της Εναλλακτικής, η μαχητικότητα  και η αυτοπεποίθηση , ότι μπορούμε να αλλάξουμε το ΔΣΘ  που έχει γίνει ο βωμός των αναγκών μας για τα ατομικά συμφέροντα.

Στο προσκήνιο εμείς και  όχι  οι  επιτροπές σοφών!   

Συμμετοχές και ερωτήσεις στο enallaktiki@hotmail.com

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s