Θ Ε Μ Ι Δ Α . . .

ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ (ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ), ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2009, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΟ ΓΙΑ 23 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ.

Τι απολογείσαι;
«Αρνούμαι την κατηγορία που μου αποδίδεται. Στην Ελλάδα ήλθα για πρώτη φορά όταν ήμουν ηλικίας 15 ετών και τότε είχα πάει στην Κρήτη δουλεύοντας σ’ ένα ξενοδοχείο. Στη Θεσσαλονίκη είμαι 10 χρόνια περίπου και εργαζόμουν περιστασιακά σε διάφορες δουλειές. Ήλθα στην Ελλάδα μόνος μου γιατί οι γονείς μου ήταν πολύ φτωχοί και ήθελα να τους βοηθάω. Δεν έχω στην Ελλάδα ούτε συγγενείς ούτε φίλους. Ήλθα εδώ πιο πολύ για να σπουδάσω και να μάθω μια τέχνη και όχι για να κλέβω. Παραδέχομαι ότι 2-3 φορές μπήκα σε γραφεία όχι για να πάρω αντικείμενα αλλά για να πάρω αποφάγια από τα ψυγεία ή για να κάνω ντους αν έβρισκα μπάνιο. Τελευταία δεν έχω διαμονή στη Θεσσαλονίκη αλλά κοιμάμαι σε διάφορους χώρους της πόλης όπου έβρισκα. Δεν ξέρω πώς βρέθηκαν τα δακτυλικά μου αποτύπωματα στα μέρη που αναφέρονται στο κατηγορητήριο».

Ο παραπάνω οικονομικός μετανάστης παραμένει (από τον Ιούνιο) προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ η δίκη του έχει προσδιοριστεί το Μάιο 2010. Από τις παραπάνω καταλογιζόμενες σε βάρος του κλοπές και διαρρήξεις, το σύνολο σχεδόν των αποτυπωμάτων βρέθηκε σε βάζα με ξηρούς καρπούς, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και φωτογραφική μηχανή, που δεν αφαιρέθηκαν από το χώρο, καθώς και σε μια πολυθρόνα, που μετακίνησε από τον εσωτερικό χώρο στο μπαλκόνι, προφανώς για να κοιμηθεί. Τα σχόλια δικά σας…